HomeOff-market aanbod

Off-market aanbod

In de vastgoedwereld is "stille verkoop" en "off-market" twee termen die steeds vaker voorkomen, vooral bij gerenommeerde makelaars zoals Vastiva.
Stille verkoop verwijst naar een discrete en vertrouwelijke manier om onroerend goed te verkopen zonder dat dit publiekelijk wordt geadverteerd. Off-market daarentegen, omvat een bredere context waarbij onroerend goed ook discreet wordt aangeboden, maar niet exclusief aan het netwerk van de makelaar beperkt blijft. Laten we eens kijken naar hoe stille verkoop en off-market werken bij Vastiva:

  1. Vertrouwelijkheid en discretie: Zowel bij stille verkoop als off-market zorgt Vastiva ervoor dat de informatie over het onroerend goed strikt vertrouwelijk blijft. Dit betekent dat alleen potentiële kopers die al gescreend zijn en serieuze interesse hebben, toegang krijgen tot de details van het pand.

  2. Beperkte marketing (Off-Market): Bij off-market verkoop wordt het onroerend goed ook discreet aangeboden, maar dit kan breder zijn dan alleen het netwerk van Vastiva. Hierdoor kan een groter aantal potentiële kopers worden bereikt, terwijl nog steeds de exclusiviteit en vertrouwelijkheid behouden blijven.

  3. Geoptimaliseerde prijsstelling: Zowel stille verkoop als off-market bieden verkopers de mogelijkheid om hun eigendom tegen een optimale prijs te verkopen. De verkoop is minder afhankelijk van externe marktomstandigheden, waardoor de onderhandelingspositie van de verkoper mogelijk wordt versterkt.

  4. Persoonlijke begeleiding: Bij zowel stille verkoop als off-market verkoop krijgen zowel verkopers als kopers persoonlijke begeleiding tijdens het hele proces. Dit omvat hulp bij het vaststellen van de juiste prijs, het uitvoeren van onderhandelingen en het opstellen van de contracten.

  5. Exclusieve kopers (Stille Verkoop): Bij stille verkoop worden potentiële kopers zorgvuldig gescreend om ervoor te zorgen dat ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn en de financiële middelen hebben om de aankoop te doen. Dit helpt om tijdverspilling te voorkomen en de focus te leggen op serieuze kandidaten.

  6. Tijdsefficiëntie: Zowel stille verkoop als off-market kunnen soms sneller verlopen dan reguliere verkoop, omdat het proces zich richt op een kleinere groep potentiële kopers die al op zoek zijn naar dergelijke exclusieve kansen.

Het gebruik van stille verkoop en off-market kan voor verkopers aantrekkelijk zijn als ze privacy zoeken, unieke panden bezitten of als ze discreet willen verkopen zonder openbare bekendmaking. Vastiva, met zijn expertise en ervaring, kan verkopers helpen bij het maken van de beste beslissing om hun onroerend goed op de markt te brengen en de meest geschikte verkoopstrategie te kiezen.

 

 

Bij Vastiva hanteren we drie verschillende opties om jouw vastgoed succesvol te verkopen:

  1. Online en voor iedereen zichtbaar: Met deze optie wordt jouw vastgoed online gepresenteerd op diverse platforms, waaronder gerenommeerde namen zoals Funda en Pararius, evenals andere relevante platforms. Hierdoor wordt de zichtbaarheid van je aanbod aanzienlijk vergroot, en dit trekt een breed publiek, inclusief potentiële kopers, aan. Deze aanpak is een krachtige manier om interesse te wekken voor jouw vastgoed.

  2. Stille verkoop voor onze investeerders: Bij deze benadering wordt jouw vastgoed niet openbaar geadverteerd. In plaats daarvan wordt het exclusief gedeeld met investeerders die een betaald account hebben en via onze matchmaking-service interesse hebben getoond. Dit discrete proces richt zich op serieuze investeerders die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw vastgoed, en draagt bij aan een doelgerichte verkoopbenadering.

  3. Volledige voorafgaande goedkeuring met NDA: Deze optie voegt een extra laag van veiligheid toe aan het verkoopproces. Voordat potentiële kopers toegang krijgen tot bijlagen en gedetailleerde informatie over het vastgoedaanbod, moeten ze een Non-Disclosure Agreement (NDA) ondertekenen. De bijlagen zijn voorzien van watermerken om ongeautoriseerde verspreiding te voorkomen en om te traceren wie toegang heeft gehad tot de informatie.

Deze verschillende opties zijn ontworpen om tegemoet te komen aan diverse wensen van verkopers, of het nu gaat om openbare zichtbaarheid, vertrouwelijkheid of beveiliging. Als je aanvullende vragen hebt over deze opties of over Vastiva in het algemeen, aarzel dan niet om gebruik te maken van de beschikbare contactmethoden om meer informatie te verkrijgen.

Bovendien maken wij gebruik van een dataroom, een virtuele ruimte waarin vertrouwelijke documenten en informatie veilig gedeeld kunnen worden. Dit stelt verkopers en potentiële kopers in staat om op een gecontroleerde en georganiseerde manier te communiceren en informatie uit te wisselen gedurende het verkoopproces.
Mocht je specifieke vragen hebben over hoe de dataroom in het Vastiva-aanbiedingsproces wordt geïntegreerd, neem dan gerust contact op met ons Vastiva-team. 
Kijk op ons aanbod stille verkoop.