HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Ontdek lucratieve beleggingskansen in de dynamische vastgoedmarkt met Vastiva! Wil je profiteren van rendabele investeringen? Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Mis geen enkele kans om jouw financiële toekomst te versterken met Vastiva. Meld je aan en ontvang exclusieve inzichten direct in je inbox!

 

Blijf op de hoogte

Koopwoningen in mei bijna 9 procent duurder

In mei 2024 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 8,6 procent hoger dan in mei 2023. Ten opzichte van april 2024 stegen de prijzen in mei met 1,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster. 

Amsterdam wil aantal tweede woningen in de stad beperken

De gemeente Amsterdam gaat aan nieuwe regels werken voor het hebben van een tweede woning in de hoofdstad. Vanwege de woningnood wil de gemeente dat er fulltime in de woningen gewoond wordt.

Levensmiddelengroothandel huurt bedrijfsruimte op Spaanse Polder in Rotterdam

Nema Food heeft de bedrijfsruimte aan de Linschotenstraat 22A in Rotterdam langjarig gehuurd. Het object heeft een oppervlakte van circa 580 m2 en is gelegen op industrieterrein Spaanse Polder.

La Souris huurt winkelruimte in Arnhem

La Souris heeft een langjarige huurovereenkomst getekend voor winkelruimte van circa 480 m2 aan de Nieuwstraat 4 in Arnhem. Het is de 21e vestiging van de scooterwinkel in Nederland en België.

Willem Slager ziet de markt voor herontwikkelen logistiek vastgoed flink groeien

GEM Real Estate, het nieuwe bedrijf van Willem Slager, heeft net met Tristan Capital zijn eerste pand gekocht. Maar GEM heeft ook andere ambities: met Timeless zal GEM zich gaan storten op het herontwikkelen van brownfields.

Aantal afgegeven bouwvergunningen in de lift

Over de eerste vier maanden van dit jaar zijn 22.854 bouwvergunningen afgegeven. Dat is zo'n 18 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van het CBS. Toen kwam het aantal afgegeven vergunningen uit op 19.420.

Kantorentransacties liggen stil, asset management wordt belangrijker

In een tijd dat transacties met een vergrootglas moeten worden gezocht, ligt de focus in de kantorenmarkt op het optimaliseren van de portefeuille en huurderstevredenheid. Asset management wordt daarmee belangrijker.

Winkels Game Mania in de etalage

Game Mania heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Antwerpen. Daarmee is Game Mania tijdelijk beschermd tegen zijn schuldeisers. Hoe hoog de schulden van de retailketen precies zijn, is niet bekend. 

Bouwen én bezuinigen? ‘Voorspelbaar beleid is cruciaal voor succes’

Uit het Hoofdlijnenakkoord van de nieuwe regering blijkt dat de formerende partijen flink willen snoeien in het ambtelijk apparaat. Wat betekent dat voor de haalbaarheid van grote maatschappelijke opgaven, zoals versnelde woningbouw en vastgoedverduurzaming? Jaron Bollegraaf en Robbert Jan Meerman van Solid Public reflecteren op de voorgenomen plannen voor de komende regeerperiode. ‘Voorspelbaarheid en betrouwbaarheid zijn cruciaal voor succes.’

Fashiontiger huurt winkelruimte in centrum van Breda

Fashiontiger huurt per 1 augustus circa 125 m2 winkelruimte aan de Veemarktstraat 17 in Breda. Het is na Rotterdam en Utrecht de derde fysieke winkel van Fashiontiger in Nederland.

De Jonge stuurt voorontwerp Nota Ruimte naar Kamer: 'Niets doen is geen optie'

Minister De Jonge heeft het voorontwerp Nota Ruimte naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin worden de keuzes benoemd over grote opgaven die allemaal om ruimte vragen, waaronder woningbouw. Volgens De Jonge is het een overdrachtsdossier voor het nieuwe kabinet. 'De boodschap van dit voorontwerp is glashelder. Niets doen is geen optie en er zijn keuzes nodig.'