HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Ontdek lucratieve beleggingskansen in de dynamische vastgoedmarkt met Vastiva! Wil je profiteren van rendabele investeringen? Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Mis geen enkele kans om jouw financiële toekomst te versterken met Vastiva. Meld je aan en ontvang exclusieve inzichten direct in je inbox!

 

Blijf op de hoogte

Raad van State fluit Amsterdam in zes zaken rond Huisvestingswet terug

Amsterdam heeft in zes gevallen onterecht boetes opgelegd aan eigenaren en verhuurders die woningen verhuren aan arbeidsmigranten. Volgens de gemeente is dat in strijd met de Huisvestingswet, maar daar gaat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State niet in mee en oordeelt dat de gemeente de boetes niet op had mogen leggen.

Raad van State geeft groen licht voor realisatie 77 woningen in Koog aan de Zaan

De Raad van State heeft het Centrumplan Westerkoog goedgekeurd. Hierdoor kan Sens real estate beginnen met de realisatie van 77 woningen in Koog aan de Zaan, in de gemeente Zaanstad.

Van Wijnen, Van Agtmaal en Bergen op Zoom tekenen voor 94 woningen

De gemeente Bergen op Zoom heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Van Wijnen en Van Agtmaal voor de ontwikkeling van 94 woningen in de nieuwe woonwijk Walzicht. 

Zweden verlaagt rente naar 3,75 procent

In navolging van landen als Zwitserland, Tsjechië en Hongarije verlaagt nu ook Zweden de rente. Riksbanken heeft bekendgemaakt de rente met 0,25 procentpunt te verlagen naar 3,75 procent.

Noord-Holland wil kleinschalige woningbouw in MRA weer toestaan

De provincie Noord-Holland wil gemeenten meer mogelijkheden geven om woningen te bouwen aan de randen van bestaande bebouwing. De provincie past daarom een aantal regels aan die nu gelden voor bouwen in landelijk gebied zodat er meer woningen gebouwd kunnen worden. In Noord-Holland zijn tot en met 2030 191.000 nieuwe woningen nodig. 

Inflatie daalt naar 2,7 procent in april

De inflatie is in april gedaald tot 2,7 procent, meldt het CBS. In maart was de inflatie 3,1 procent. 

Kwartaalcijfers JLL: Investeringsvolume op jaarbasis met 22 procent gestegen

In het eerste kwartaal van 2024 is het investeringsvolume in Nederlandse vastgoed met 22 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot ongeveer 1,6 miljard euro. Desondanks blijft dit flink onder het tienjarig gemiddelde voor het eerste kwartaal (2,8 miljard euro). Uit de kwartaalcijfers van JLL blijkt vooral groei in de industriële, woning- en retailsectoren.

Rotterdam koopt winkels in strijd tegen leegstand

Het Fonds Vitale Kerngebieden heeft namens de gemeente Rotterdam heeft vier winkels gekocht in de strijd tegen winkelleegstand. De panden die zijn gekocht staan op de Nieuwe Binnenweg, op de Schiedamseweg Beneden, aan de Slinge en op de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland.

Overzicht Amerikaanse kantorenmarkt: prijsdalingen van 70 procent inmiddels heel normaal

De Amerikaanse kantorenmarkt heeft te lijden onder toenemende leegstand. VJ heeft een overzicht gemaakt van negen kantoorgebouwen die zijn verkocht of in de etalage staan, in sommige gevallen met een afwaardering van 90 procent. Deze negen transacties hebben een gezamenlijke afwaardering van 1,27 miljard dollar.

Bax Music huurt 2.400 m2 winkelruimte in Woonmall Villa Arena Amsterdam

Bax Music verhuist van de James Wattstraat in Amsterdam Zuid-Oost naar Villa Arena. Hiermee gaat de retailer van een winkeloppervlakte van 700 m2 naar circa 2.400 m2 bvo op de begane grond.

1,5 miljard euro nodig om kantorensector aan klimaatdoel 2030 te laten voldoen

Slechts 63 procent van het kantooroppervlak in Nederland voldoet momenteel aan de strengere eisen van het Nederlandse klimaatpakket van 2030, zoals vastgesteld door de regering vorig jaar. Volgens onderzoek van Envalue heeft de kantorensector de komende zes jaar een investering van 1,5 miljard euro nodig om te kunnen voldoen aan deze doelen, laat staan om de kantoren tegen 2050 volledig Paris Proof te maken.