HomeHypotheekvormenZelfstandig en hypotheek

Zelfstandig en hypotheek

Bent u ZZP'er of zelfstandig ondernemer, dan kan het soms lastig zijn om een hypotheek te krijgen. U hebt namelijk geen vast maandelijks inkomen. Toch zijn er zeker mogelijkheden.

Inkomsten

Als zelfstandige heeft u meestal te maken met wisselende inkomsten. Om een goed beeld te krijgen van uw verdiensten, kijkt de geldverstrekker naar uw jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar. Ze willen namelijk zeker weten of u uw hypotheeklasten kunt betalen. Niet alleen nu maar ook in de toekomst.

Startende ondernemer en hypotheek

Bent u nog niet zo lang geleden voor uzelf begonnen en heeft u nog geen jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar? Dat wil dan niet zeggen dat er geen mogelijkheden voor een hypotheek zijn. Er zijn banken die verder kijken en ook rekening houden met:

  • Opdrachten die je in het verschiet hebt
  • De branche waarin u actief bent
  • Uw achtergrond

Als uw partner een vast inkomen uit loondienst heeft dan zijn er zeker ook mogelijkheden. Soms kunt u wel een hypotheek krijgen maar niet voor de hele waarde van de woning.

Hypotheek blijven betalen bij arbeidsongeschiktheid

Het is belangrijk dat u u als zelfstandige goed verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Als u ziek of arbeidsongeschikt raakt heeft dit direct gevolgen voor uw inkomsten. U kunt als zelfstandige niet terugvallen op voorzieningen van de overheid. Tref dus zelf voorzieningen, zodat u zeker weet dat u uw hypotheeklasten ook kunt blijven betalen wanneer er iets gebeurd. Laat u goed adviseren. 

Kies voor Vastiva voor onafhankelijk financieel advies dat gebruikmaakt van alle geldverstrekkers en particuliere investeerders. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jullie kunnen bijstaan bij het verwezenlijken van jullie vastgoeddromen met de juiste financiële ondersteuning. Samen maken we jullie vastgoedambities waar!