vlag Hongarije
HomeHongarije

Hongarije

Huis kopen Hongarije, wie droomt er niet van een prachtig huis aan het Balatonmeer? Het aankoopproces kan misschien wat overweldigend lijken, maar met ons aanbod van huizen op Vastiva wordt het een eitje. Stel je voor, een woning met 2 badkamers, een perceel met tuin en uitzicht op het meer. En dat allemaal in goede staat, instapklaar en klaar om te betrekken. Op Vastiva vind je een ruim aanbod van huizen te koop in Hongarije, variërend van een gezellig appartement te koop tot een zeer ruime woonhuis te koop in het populaire Schwabische. Of je nu een huis of vakantiehuis in Hongarije wilt kopen, we hebben voor ieder wat wils. En als je specifieke wensen hebt, zoals een woning met een apart toilet of een woning die voorzieningen zoals een sauna biedt, dan helpen wij je graag verder.

Huis kopen Hongarije

Als je meer informatie nodig hebt over het kopen van een huis in Hongarije, neem dan gerust contact met ons op. We kunnen je alles vertellen over de verschillende regio's in het land, zoals het zuidwesten van Hongarije, waar je prachtige huizen kunt vinden. En als je droomt van een huis aan de zuidelijke oever van het Balatonmeer, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het Balatonmeer ligt op slechts 1 uur rijden van Boedapest en is een populaire bestemming voor zowel locals als toeristen.

Dus waar wacht je nog op? Bekijk ons aanbod van huizen te koop in Hongarije en vind de perfecte woning voor jou. Van een knus appartement tot een ruime woonhuis, bij Vastiva staat jouw droomhuis te koop. Wij helpen je graag bij het kopen van een huis in Hongarije, zodat jij binnenkort kunt genieten van je eigen stukje paradijs aan het Balatonmeer.

Hongarije, een land doordrenkt van geschiedenis en culturele pracht, heeft de laatste jaren de aandacht getrokken van investeerders die op zoek zijn naar vastgoedmogelijkheden in het hart van Europa. Met zijn betoverende landschappen, bruisende steden en betaalbare vastgoedprijzen, biedt Hongarije een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een tweede woning of vakantiehuis.

Het aankoopproces en ons aanbod huizen op Vastiva.  De woningmarkt in Hongarije is divers en biedt een breed scala aan opties, van historische panden in het centrum van Boedapest tot charmante landhuizen in landelijke gebieden. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van de locatie, de staat van het pand en de voorzieningen die worden aangeboden. Over het algemeen zijn de vastgoedprijzen in Hongarije echter redelijk in vergelijking met veel andere Europese landen, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor investeerders.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het investeren in een tweede woning of vakantiehuis, biedt Hongarije een aantal voordelen. Naast de betaalbare prijzen, zijn de kosten van levensonderhoud over het algemeen lager dan in veel West-Europese landen, waardoor het onderhoud van een tweede woning meer betaalbaar wordt. Bovendien heeft Hongarije een gunstig belastingklimaat voor buitenlandse investeerders, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor degenen die op zoek zijn naar rendement op hun investering.

Het proces van het kopen van een woning in Hongarije kan enigszins verschillen van wat men gewend is in andere landen. Het is raadzaam om een lokale makelaar in de arm te nemen die bekend is met de lokale markt en wetgeving. Een makelaar kan helpen bij het vinden van geschikte panden, het onderhandelen over de prijs en het begeleiden van het aankoopproces.

Het aankoopproces zelf omvat meestal het ondertekenen van een voorlopig koopcontract en het betalen van een aanbetaling, gevolgd door het afronden van de transactie bij een notaris. Het is belangrijk om alle juridische aspecten van de transactie zorgvuldig te laten controleren om eventuele verrassingen of complicaties te voorkomen.

Al met al biedt Hongarije een aantrekkelijke mix van betaalbaarheid, schoonheid en investeringsmogelijkheden op de vastgoedmarkt. Of u nu op zoek bent naar een idyllisch vakantiehuis, een rendabele investering of beide, Hongarije heeft veel te bieden voor degenen die bereid zijn de sprong te wagen.

Vastiva biedt een uitgebreid platform voor vakantiewoningen in Hongarije, waardoor het vinden van uw droomhuis een moeiteloze ervaring wordt. Met een breed scala aan opties, van charmante landhuizen tot luxe appartementen, biedt Vastiva alles wat u nodig heeft om uw ideale vakantieverblijf in Hongarije te vinden.

Koopproces van een Huis in Hongarije: Een Complete Gids

Overweeg je een woning te kopen in Hongarije? Het proces kan zowel opwindend als uitdagend zijn. Maar maak je geen zorgen, wij zijn hier om je te begeleiden bij elke stap. Hier is alles wat je moet weten over het verwerven van je droomhuis in Hongarije.

Direct Kopen zonder Makelaar De meest kostenefficiënte manier om een woning te verwerven is rechtstreeks van de eigenaar, al dan niet Hongaars. Dit kan zonder tussenkomst van een Nederlandstalige of Hongaarse makelaar.

Het is niet verplicht om via een makelaar te kopen. Soms kom je via-via een interessante woning tegen. Ook platforms zoals Facebook bieden talloze groepen met woningen te koop in Hongarije. Soms lijkt het erop dat "het huis jou heeft gevonden".

Consulteer een Hongaarse Advocaat Nadat je de woning hebt bezichtigd en een overeengekomen prijs hebt vastgesteld met de verkoper, is de eerste stap contact opnemen met een Hongaarse advocaat. Als koper heb jij de keuze welke advocaat het koopproces zal begeleiden. De kosten van de advocaat zijn doorgaans voor rekening van de koper.

In tegenstelling tot een makelaar is een advocaat altijd verplicht. Naast een advocaat kan ook een Hongaarse notaris het juridische aspect van het koopproces begeleiden, maar doorgaans wordt hiervoor een advocaat ingeschakeld.

Let op: Maak nooit vooraf geld over aan de verkoper of makelaar zonder aanwezigheid van een advocaat!

Het Koopcontract Een Hongaars koopcontract wordt opgesteld door een Hongaarse advocaat. Voordat je het koopcontract ondertekent, zal een goede advocaat verschillende zaken onderzoeken, zoals het kadaster via "TakarNet". Worden er belastingschulden of beslagleggingen geregistreerd op het huis? De advocaat zal ook controleren of de verkoper de enige wettige eigenaar is.

Het koopcontract bevat details zoals de overeengekomen prijs, de aanbetaling (fogláló), en de opleverdatum waarop je de sleutels ontvangt. Het resterende bedrag van de koopprijs wordt doorgaans op de opleveringsdatum contant aan de verkoper betaald, in aanwezigheid van de advocaat.

Het koopcontract beschrijft ook de staat van de woning bij oplevering en eventuele overname van meubels, waarvoor aparte bedragen kunnen worden vastgelegd.

Aanbetaling De foglaló, een soort reserveringsbedrag, wordt door de advocaat op het kadaster ingeschreven. Dit bedrag, meestal tussen de 10% en 20% van de koopprijs, wordt tegelijk met het tekenen van het koopcontract betaald. Als de koper later afziet van de koop, verliest hij de aanbetaling aan de verkoper. Als de verkoper zich terugtrekt, moet hij de aanbetaling dubbel terugbetalen aan de koper.

De advocaat zorgt ervoor dat de aanbetaling wordt geregistreerd bij het kadaster, waardoor andere potentiële kopers op de hoogte zijn van de lopende koopprocedure.

Belang van een Hongaarse Advocaat Een Hongaarse advocaat is verplicht bij de aankoop van onroerend goed. Hoewel een makelaar niet verplicht is, kan het handig zijn, vooral als je de lokale taal niet spreekt.

De advocaat speelt een cruciale rol in het opstellen van het koopcontract en het coördineren van administratieve procedures, vergelijkbaar met de rol van een notaris in Nederland.

Kosten van de Advocaten De kosten van de advocaat bedragen doorgaans rond de 1% van de koopprijs. Voor aanvullende diensten, zoals specifieke clausules in het contract, kunnen extra kosten gelden.

Na de oplevering vraagt de advocaat een document aan dat toestemming tot eigendom (tulajdonjog bejegyzési engedély) verleent, wat een administratieve procedure is om de eigendomsoverdracht te formaliseren.

Advocaten met Kennis van Engels, Duits of Nederlands Hieronder vind je een lijst met advocaten die ervaring hebben in het begeleiden van buitenlandse kopers en die talen spreken zoals Engels, Duits of Nederlands. Let op, vermelding op deze lijst garandeert geen kwaliteit.

Overweging van een Nederlandstalige Makelaar Hoewel het proces van het kopen van een woning in Hongarije niet bijzonder ingewikkeld is, kan het handig zijn om een Nederlandstalige makelaar in te schakelen voor gemakkelijke communicatie en assistentie bij administratieve taken, vooral als je de lokale taal niet spreekt.

Regio's in Hongarije

Balatonmeer Pest

Aanbod in Hongarije

Boerderij in Gorcsonydoboka, Baranya - Hongarije
Boerderij in Gorcsonydoboka, Baranya - Hongarije
Gorcsonydoboka - Hongarije
€ 32.900
Boerderij
  |  90m2
  |  1 slaapkamers
Woning in Pecsvarad, Baranya - Hongarije
Woning in Pecsvarad, Baranya - Hongarije
Pecsvarad - Hongarije
€ 219.000
Woning
  |  109m2
  |  3 slaapkamers
Boerderij in Patalom, Somogy - Hongarije
Boerderij in Patalom, Somogy - Hongarije
Patalom - Hongarije
€ 39.995
Boerderij
  |  70m2
  |  2 slaapkamers
Woning in Alsomocsolad, Baranya - Hongarije
Woning in Alsomocsolad, Baranya - Hongarije
Alsomocsolad - Hongarije
€ 149.995
Woning
  |  145m2
  |  3 slaapkamers