vlag Zwitserland
HomeZwitserland

Zwitserland

Op zoek naar een huis in Zwitserland? Bij Vastiva zijn we er om jou te begeleiden in het proces van het vinden en kopen van vastgoed in dit prachtige land. Of je nu een vakantiewoning zoekt om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, een beleggingspand wilt toevoegen aan je portfolio, of gewoon een droomhuis in de bergen wilt bezitten, wij hebben de expertise en het aanbod om je te helpen.

Huis kopen Zwitserland

Met een breed scala aan huizen en appartementen te koop, bieden we opties voor elk budget en elke smaak. Of je nu droomt van een chalet met 3 slaapkamers en meerdere badkamers in populaire skigebieden zoals Verbier, Nendaz en Grimentz, of juist een appartement in een bruisende stad verkiest, bij Vastiva vind je wat je zoekt.

Het kopen van een huis in Zwitserland kan een complex proces zijn, vooral voor buitenlandse kopers. Maar maak je geen zorgen, onze ervaren makelaars staan klaar om je te begeleiden door elke stap van het proces. Van het navigeren door de fiscale en juridische aspecten tot het begrijpen van de lokale regelgeving, wij zorgen ervoor dat je goed geïnformeerd bent en de juiste beslissingen neemt.

Een belangrijk aspect waar we bij Vastiva extra aandacht aan besteden, is de internationale belastingheffing. Als niet-inwoner van Zwitserland kunnen er complexe belastingkwesties ontstaan bij het kopen van een vakantiewoning. Onze experts zullen je begeleiden bij het begrijpen van de belastingimplicaties en mogelijke oplossingen, zodat je financiële situatie optimaal blijft.

Daarnaast helpen we je ook bij het navigeren door de "Lex Koller", de federale wet die betrekking heeft op niet-inwoners die onroerend goed willen verwerven. Onze expertise stelt je in staat om te voldoen aan alle vereisten en beperkingen, zodat je volledig compliant bent.

Bij Vastiva begrijpen we dat de kosten van een woning meer omvatten dan alleen de aankoopprijs. Daarom zullen we je begeleiden bij het begrijpen van alle bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en vergunningskosten, zodat je een duidelijk beeld hebt van je totale investering.

Of je nu op zoek bent naar een vakantiewoning in de Zwitserse Alpen, een beleggingspand in een bruisende stad, of een vastgoedinvestering met groeipotentieel, bij Vastiva staan we voor je klaar om je vastgoeddromen in Zwitserland werkelijkheid te maken.  

Overweeg je een huis te kopen in Zwitserland?

 Vastiva heeft de essentiële informatie die je nodig hebt om deze droom werkelijkheid te maken.

Zwitserland, het episch centrum van wintersport en de kern van de Alpen, is voor velen een gedroomde locatie voor een vakantiehuis. Maar is het mogelijk om deze droom te verwezenlijken? Het korte antwoord is "ja". Echter, met zijn 26 kantons, elk met hun eigen wetten en regels, is Zwitserland bekend als een complexe en sterk gereguleerde vastgoedmarkt. Om je te helpen bij het navigeren door dit ingewikkelde proces, hebben we de belangrijkste feiten samengevat die je moet weten bij het overwegen van de aankoop van Zwitsers onroerend goed:

Kunnen buitenlanders een huis kopen in Zwitserland?

Ja, maar er zijn beperkingen op zowel nationaal, regionaal als lokaal niveau voor niet-Zwitserse ingezetenen (buitenlanders) met betrekking tot wat en waar ze kunnen kopen.

Wat voor soort huis kan ik kopen in Zwitserland?

Buitenlanders mogen alleen een woning kopen in toeristische gebieden. Dus, tenzij je Zwitsers bent of een Zwitserse verblijfsvergunning hebt, kun je geen onroerend goed kopen in grote steden zoals Genève, Basel, Zürich of Zug. Echter, buitenlanders kunnen chalets en appartementen kopen in de meeste Zwitserse skigebieden, aangezien deze zich in toeristische gebieden bevinden.

De Lex Koller (Koller-wet) heeft een vergunningssysteem ingesteld, zodat alleen bepaalde percelen in aanmerking komen voor buitenlands eigendom. Daarnaast is de verkoop van onroerend goed met een bewoonbaar oppervlak van meer dan 200 m² netto aan buitenlanders beperkt. Hoewel er af en toe uitzonderingen zijn, is dit over het algemeen een goede richtlijn.

Recentelijk heeft de Lex Weber (Weber-wet) voorkomen dat bouwvergunningen worden verleend voor tweede huizen in gemeenten waar al 20% van de vastgoedvoorraad uit tweede woningen bestaat. Er zijn enkele opmerkelijke uitzonderingen, zoals waar pre-Weber-vergunningen (voor 2013) nog steeds geldig zijn of waar een speciale dispensatie is verleend door de gemeente.

Sinds 2013 kunnen er alleen nog tweede woningen vergund worden die beschikken over een verhuurconcept met hotelservice. Dit zijn doorgaans projecten met 50 of meer met elkaar verbonden woningen en faciliteiten zoals een receptie, horeca en wellness.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen.

Aanbod in Zwitserland

Route de Pra 15
Route de Pra 15
Veysonnaz - Zwitserland
€ 975.000 vaste prijs
Appartement
  |  116m2
  |  2013
Innere Saastalstrasse 216
Innere Saastalstrasse 216
Saas-Grund - Zwitserland
€ 570.000 k.k.
Appartement
  |  73m2
  |  2024
Mayens de Sion
Mayens de Sion
Les Agettes - Zwitserland
€ 133.000 k.k.
<6 persoons
  |  130m2
  |  5 kamers