vlag Zuid-Afrika
HomeZuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, een juweel in het hart van Afrika, trekt reizigers van over de hele wereld aan met zijn adembenemende landschappen, rijke culturele erfgoed en unieke wilde dieren. Of u nu op zoek bent naar de levendigheid van Kaapstad of de rust van de Tuinroute, Zuid-Afrika biedt een scala aan vastgoedopties die aan al uw wensen voldoen.

Huis kopen Zuid Afrika

Huis kopen Zuid Afrika biedt talloze mogelijkheden voor wie op zoek is naar een eigen vakantiehuis of droomhuis in Zuid-Afrika. Met diverse huizen te koop in Zuid-Afrika, variërend van luxe appartementen tot woningen te koop in pittoreske dorpjes zoals Hoedspruit en Pretoria, is er voor ieder wat wils. De vastgoedprijzen per vierkante meter zijn aantrekkelijk en bieden een goede investeringsmogelijkheid in het onroerend goed te koop in Zuid-Afrika. Of je nu een vakantiehuis kopen wilt voor jezelf of als tweede huis, South Africa heeft voor elk wat wils. 

Met prachtige uitzichten op bay en river, kun je genieten van een serene omgeving in je eigen vakantiehuis. De vastgoed te koop in Zuid-Afrika biedt diverse opties, variërend van kleine woningen tot grote huizen met 2 slaapkamers. Of je nu op zoek bent naar een property voor investering of voor eigen gebruik, er is voor elk wat wils in Zuid-Afrika te koop. Kijk op properstar en vind het huis te koop van je dromen in Zuid-Afrika.

Bij Vastiva begrijpen we de unieke behoeften van onze klanten en streven we ernaar om een ongeëvenaarde levensstijl te bieden die past bij uw stijl, comfort en verfijning. Ons toegewijde team staat klaar om u te begeleiden door elke fase van het aankoopproces, van het eerste bod tot aan de overdracht van eigendom.

Wanneer u met onze makelaars werkt voor het kopen van een vakantiehuis in Zuid-Afrika, kunt u rekenen op professioneel advies, uitgebreide marktkennis en een naadloze koopervaring. Onze expertise strekt zich uit tot elk aspect van het proces, van het identificeren van uw ideale locatie tot het begeleiden van u bij het ondertekenen van de koopovereenkomst.

Huis kopen aankoop begeleiding in Zuid Afrika

We staan voor je klaar om je te begeleiden en te voorzien van alle nodige informatie voor een soepele aankoopervaring.

Wanneer je interesse hebt in het kopen van een tweede huis in Zuid-Afrika, zijn er verschillende stappen die je moet doorlopen. Een cruciale fase is het accepteren van het koopaanbod en het ondertekenen van de koopovereenkomst. Deze overeenkomst, ook wel de "agreement of sale", wordt meestal opgesteld door een makelaar en omvat belangrijke informatie over de transactie.

De koopovereenkomst

De inhoud van de koopovereenkomst is van groot belang en bevat onder andere:

 • Persoonlijke informatie van zowel de koper als de verkoper, inclusief identificatienummers en huwelijkse staat.
 • De naam van de conveyancer (notaris) die verantwoordelijk is voor de overdracht van het estate.
 • Gedetailleerde beschrijving van het onroerend goed, de overeengekomen verkoopprijs en de betalingswijze, inclusief eventuele aanbetalingen.
 • Indien van toepassing, informatie over een hypothecaire lening die wordt gebruikt voor financiering, inclusief de leningbedragen en hypotheekinstelling.
 • Overdrachtskosten, belastingen en gemeentelijke heffingen die de koper moet betalen, en bevestiging van betaling hiervan bij een koop in Zuid-Afrika.
 • Overdrachtsdatum en eventuele afspraken betreffende huur of rente als de koper eerder intrekt dan de overdrachtsdatum.
 • Verklaring dat het huis wordt verkocht "voetstoots", wat betekent dat de verkoper geen garantie geeft voor eventuele gebreken.
 • Eventuele ontbindende of opschortende voorwaarden in de overeenkomst.
 • Verklaring van makelaarscommissie en eventuele andere financiële afspraken.
 • Certificaten en verklaringen met betrekking tot de staat van het huis, zoals een "Borer-free certificate" en "Electrical Certificate".
 • Lijst van inbegrepen roerende zaken (inventaris).
 • Verklaring dat wijzigingen in de overeenkomst alleen rechtsgeldig zijn met toestemming van beide partijen.

De betaling van de koopsom en eventuele aanbetalingen wordt duidelijk vastgelegd, inclusief de termijnen en verantwoordelijkheden van beide partijen. Het is gebruikelijk om na het tekenen van het koopaanbod binnen 7 dagen een aanbetaling te doen, en ook om een bewijs van financiering te verstrekken.

Het proces van overdracht, of "conveyance", wordt uitgevoerd door een geregistreerde conveyancer, vergelijkbaar met een notaris. Deze professional is verantwoordelijk voor het opstellen van de overdrachtsdocumenten en zorgt ervoor dat de eigendomsoverdracht wettelijk en correct wordt afgehandeld.

Bij Vastiva begrijpen we de complexiteit van het kopen van vastgoed in Zuid-Afrika en zijn we hier om je te ondersteunen. Ons team staat klaar om al jouw vragen over het kopen in Zuid-Afrika te beantwoorden en je door elke fase van de aankoop te begeleiden. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over het kopen van een woning in Zuid-Afrika. Jouw Zuid-Afrikaanse vastgoeddroom begint hier bij Vastiva.

Neem vandaag nog contact op met Vastiva en laat ons u helpen uw Zuid-Afrikaanse vastgoeddroom werkelijkheid te maken. Uw reis naar eigenwoningbezit begint hier bij Vastiva - uw partner in vastgoedavonturen.

Als je meer wilt weten en je eerst wilt verdiepen, raad ik je aan om het boek te bestellen. Ontdek het "HANDBOEK WONEN EN KOPEN IN ZUID-AFRIKA" - jouw onmisbare metgezel voor het volledige proces, vanaf de eerste stappen tot aan de afronding van de aankoop. Bestel hier nu jouw exemplaar!

Aanbod in Zuid-Afrika

Boutique Hotels
Boutique Hotels
Kaapstad - Zuid-Afrika
€ 3.900.000 k.k.
Hotel / Horeca
  |  75 kamers