HomeWoning financieren in Portugal

Woning financieren in Portugal

Financieren van jouw woning in Portugal.

Overweeg je het financieren van een woning in Portugal? Er bestaan mogelijkheden om een hypotheek te verkrijgen voor Portugees onroerend goed bij zowel Portugese als een aantal buitenlandse banken, en Vastiva kan jou hierover adviseren.

Maximale hypotheekverstrekking

Het is mogelijk om jouw woning tot 80% van het aankoopbedrag, de executiewaarde, te financieren. Bouwgrond wordt over het algemeen niet gefinancierd, maar de bouw van de woning vaak wel.

Maximale looptijd

Met advies van Vastiva kun je een hypotheek afsluiten op Portugees onroerend goed met een maximale looptijd van 15 tot 25 jaar.

Hypotheekvormen

Verschillende hypotheekvormen worden aangeboden, waaronder:

  • Lineaire hypotheek
  • Annuïteitenhypotheek

Kosten hypotheek

De kosten verbonden aan het verkrijgen van een hypotheek variëren per hypotheekverstrekker en kunnen bestaan uit:

  • Administratiekosten
  • Afsluitprovisie hypotheek

Financieren van jouw woning in Portugal: Inkomenseisen

Sommige banken hanteren de regel dat het gezamenlijke inkomen van jou en je partner minstens een bepaald bedrag moet bedragen. Vastiva kan je helpen met advies op maat, zodat je zonder problemen in aanmerking komt voor een hypotheek in Portugal. Zelfs met een lager inkomen is het vaak mogelijk om een hypotheek te verkrijgen. De volledige hypotheekprocedure neemt doorgaans zo'n twee à drie maanden in beslag. Het is belangrijk om te weten dat een mondelinge overeenkomst niet rechtsgeldig is in Portugal.