vlag Suriname
HomeSuriname

Suriname

Wil je ook de mogelijkheden ontdekken om te wonen in het prachtige Suriname? Bij Vastiva begrijpen we de unieke aantrekkingskracht van dit land en staan we klaar om je te begeleiden bij het verwerven van een vakantiewoning, beleggingspand of vastgoedinvestering in Suriname.

Huis kopen Suriname

Suriname heeft veel te bieden, van adembenemende natuur tot een heerlijk klimaat. En met Vastiva aan je zijde, ben je goed voorbereid om jouw vastgoeddromen in dit land te realiseren.

Ontdek de mogelijkheden van vastgoed in Suriname

Het bezitten van onroerend goed in Suriname kan een slimme zet zijn, of je nu op zoek bent naar een vakantieverblijf of een solide investering. De afgelopen jaren hebben laten zien dat Suriname aantrekkelijk is voor Nederlanders. De taalbarrière is minimaal, de natuur is prachtig en het klimaat is fantastisch. Bovendien zijn de huizenprijzen verrassend betaalbaar. Met een budget van ongeveer €80.000 kun je al een schitterende vakantiewoning bemachtigen in het bruisende Paramaribo.

In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het koopproces van een bestaande woning in Suriname. We behandelen belangrijke onderwerpen zoals financiering, de rol van de notaris en waarom Vastiva jou kan helpen bij het vinden van het perfecte vastgoed.

Financiering en hypotheek

Wanneer je een woning in Suriname wilt kopen en een hypotheek nodig hebt, is een vast inkomen essentieel. Banken vragen vaak tussen de 12% en 14% rente voor een hypotheek, wat hoger is dan in Nederland. Gelukkig biedt de Surinaamse overheid gesubsidieerde hypotheken aan om tegemoet te komen aan verschillende financiële behoeften.

Als Nederlandse investeerder is het interessant om te overwegen een hypotheek in Nederland af te sluiten, omdat hypotheekrente aftrekbaar is. Het is echter belangrijk om te weten dat je minimaal 30% van de koopsom zelf moet financieren en de maximale hypotheek 70% van de koopsom bedraagt. Een notaris zal de hypotheekakte opstellen en deze inschrijven bij het hypotheekkantoor.

De rol van de notaris

Een notaris speelt een cruciale rol bij de aankoop van vastgoed in Suriname. Ze voeren onderzoek uit naar de verkoper, eventuele hypotheken en beslagen op het pand. Daarnaast controleren ze erfdienstbaarheden en zorgen ze ervoor dat alle benodigde documenten aanwezig zijn. Het inschakelen van een notaris is een verstandige zet om mogelijke problemen te voorkomen.

Het koopproces

Het koopproces begint met een koopovereenkomst waarin alle afspraken tussen koper en verkoper worden vastgelegd. Hierin worden ook ontbindende voorwaarden opgenomen. Na het ondertekenen van de definitieve koopovereenkomst stelt de notaris de akte van levering op, waardoor de koper officieel eigenaar wordt. Als er sprake is van een hypotheek, wordt tegelijkertijd de hypotheekakte opgesteld en ingeschreven.

Laat Vastiva je begeleiden

Bij Vastiva begrijpen we dat vastgoedtransacties complex kunnen zijn, vooral in een ander land. Ons team staat klaar om jou te voorzien van professioneel advies en begeleiding gedurende het hele proces. Met onze ervaring in de Surinaamse vastgoedmarkt en onze expertise in het begeleiden van internationale kopers, helpen we je bij het maken van weloverwogen beslissingen.

Heb je vragen over het kopen van vastgoed in Suriname? Wil je meer weten over onze diensten en hoe we jou kunnen bijstaan? Neem vandaag nog contact op met Vastiva en zet de eerste stap richting jouw droom van eigendom in het prachtige Suriname.

Aanbod in Suriname

Paramaribo Hotel
Paramaribo Hotel
Paramaribo - Suriname
€ 2.750.000 k.k.
Hotel / Horeca
  |  12 kamers
Winkelpand
Winkelpand
Jarikaba-Suriname - Suriname
€ 149.000 k.k.
Beleggingspand
  |  800m2