Noord Cyprus belasting en regels

Onroerend goed in Noord-Cyprus biedt een dynamische vastgoedmarkt met variabele prijzen afhankelijk van locatie, grootte en kwaliteit van het pand. Kustgebieden zoals Kyrenia zijn gewilder maar prijzen blijven over het algemeen lager dan in veel andere Europese landen. Appartementen zijn vaak populairder en betaalbaarder dan vrijstaande huizen, afhankelijk van hun ligging en voorzieningen.
Lees verder over belastingregels onder het aanbod.

Land:
Regio:
Plaats:
Soort aanbod:
Soort prijs:
Budget:

Volledig aanbod (692 resultaten gevonden)

Heel-Gebouw-Dichtbij-Universiteit-in-Gazimagusa-Noord-Cyprus
Heel-Gebouw-Dichtbij-Universiteit-in-Gazimagusa-Noord-Cyprus
Noord-Cyprus - Cyprus
£ 1.320.000
Woning
  |  1000m2
  |  20 slaapkamers
Appartementen-met-Vrij-Uitzicht-op-Zee-in-Girne-Esentepe
Appartementen-met-Vrij-Uitzicht-op-Zee-in-Girne-Esentepe
Noord-Cyprus - Cyprus
£ 308.000
Appartement
  |  83m2
  |  3 slaapkamers
Appartementen-met-Vrij-Uitzicht-op-Zee-in-Girne-Esentepe
Appartementen-met-Vrij-Uitzicht-op-Zee-in-Girne-Esentepe
Noord-Cyprus - Cyprus
£ 189.000
Appartement
  |  96m2
  |  2 slaapkamers
Ruim Appartement op de Middelste Verdieping in Girne
Ruim Appartement op de Middelste Verdieping in Girne
Noord-Cyprus - Cyprus
£ 297.000
Appartement
  |  140m2
  |  4 slaapkamers
Brise De Mer - Studio - Tatlisu - Cyprus
Brise De Mer - Studio - Tatlisu - Cyprus
Tatlisu - Cyprus
€ 116.500
Studio
  |  57m2
  |  2027
Brise De Mer - 1+1 Appartement - Tatlisu - Cyprus
Brise De Mer - 1+1 Appartement - Tatlisu - Cyprus
Tatlisu - Cyprus
€ 160.000
Appartement
  |  77m2
  |  2027
Brise De Mer - 1+1 Loft Penthouse - Tatlisu - Cyprus
Brise De Mer - 1+1 Loft Penthouse - Tatlisu - Cyprus
Tatlisu - Cyprus
€ 171.000
Penthouse
  |  87m2
  |  2027
Brise De Mer - 2+1 Loft Penthouse - Tatlisu - Cyprus
Brise De Mer - 2+1 Loft Penthouse - Tatlisu - Cyprus
Tatlisu - Cyprus
€ 260.000
Penthouse
  |  105m2
  |  2027
The Hive Villas
The Hive Villas
Kyrenia - Cyprus
£ 575.000
Villa
  |  305m2
  |  2024
Villa's en herenhuizen in Alsancak
Villa's en herenhuizen in Alsancak
Kyrenia - Cyprus
£ 305.000
Villa
  |  120m2
  |  2024
Reverie project
Reverie project
Noord-Cyprus - Cyprus
£ 138.000 vanaf
Appartement
  |  53m2
  |  2024
The Reverie - Studio - Esentepe - Cyprus
The Reverie - Studio - Esentepe - Cyprus
Esentepe - Cyprus
€ 148.000
Studio
  |  57m2
  |  2027

Zoeken naar:

Zoeken naar:

Veelgebruikte zoekopdrachten:


Belasting en regels Noord Cyprus

De belastingregels met betrekking tot vastgoed in Noord-Cyprus zijn alleen van toepassing op de vermogenswinst die wordt gemaakt bij de verkoop van één eigendom. Als u bijvoorbeeld een nieuw voltooide villa bezit en verkoopt, moet u belasting betalen over de totale kosten en de gerelateerde berichten die verband houden met de verkoop.

De onroerendgoedbelastingen in Noord-Cyprus zijn over het algemeen lager dan in andere landen, wat de vastgoedsector aantrekkelijk maakt voor investeerders. Daarnaast zijn de totale kosten van het eigendom in Noord-Cyprus vaak ook lager, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor diegenen die op zoek zijn naar een tweede huis of een investering.

Investeren in Vastgoed op Noord-Cyprus: Ontdek de Voordelen

Investeren in vastgoed op Noord-Cyprus kan een slimme zet zijn, vooral voor wie voor de eerste keer onroerend goed koopt. Een woning in Noord-Cyprus biedt vele voordelen, zoals winnen bij lokale experts die bekend zijn met de markt en het tarief van 0.5 vastgoedtransacties in Noord-Cyprus. Wanneer u uw eigendom in Lefkoşa binnen 21 dagen na ondertekening wederverkoopt, kunt u vermogenswinsten behalen. Het lage onroerendgoedbelasting en raad van ministers van de Middellandse Zee welkom maken deze investering aantrekkelijk. Het is echter belangrijk om alle relevante regelgeving en alle juridische aspecten in gedachten te houden, en dat u rekening moet houden met de contractwaarde en de mogelijke vermogenswinsten bij wederverkoop.

Belastingvoordelen in Noord-Cyprus

Een van de grootste voordelen van investeren op Noord-Cyprus is het gunstige belastingklimaat:

 • 0% belasting op verhuurinkomsten: In tegenstelling tot veel Europese landen waar tarieven kunnen oplopen tot 43%, geldt op Noord-Cyprus geen belasting op verhuurinkomsten.
 • Erfbelasting: Bij overlijden is er slechts 1% belasting over de meerwaarde van de woning, wat gunstig afsteekt tegen vergelijkbare regelingen elders.

Kosten Levensonderhoud

Noord-Cyprus biedt betaalbare kosten voor levensonderhoud:

 • Voedsel: Basisvoedselproducten zijn doorgaans goedkoper, vooral lokale producten.
 • Accommodatie: Huurprijzen variëren per locatie, met hogere kosten in steden zoals Nicosia en Kyrenia vergeleken met kleinere steden en dorpen.
 • Vervoer en diensten: Openbaar vervoer is betaalbaar, net als nutsvoorzieningen, internet en mobiele telefonie.

Regels op onroerend goed aankopen

Regels op onroerend goed aankopen kunnen variëren afhankelijk van het land waarin u koopt. In de Turkse Republiek Noord-Cyprus, bijvoorbeeld, worden belastingen zoals BTW en overdrachtsbelasting geheven bij de aankoop van onroerend goed. Als u overweegt te investeren in onroerend goed om huurinkomsten te genereren, is het belangrijk om de fiscale implicaties van verhuren en verkopen van onroerend goed te begrijpen. Daarnaast kan de onroerendgoedbelasting in Noord-Cyprus en andere belastingtarieven van invloed zijn op uw inkomstenbelasting op vastgoed. Het is verstandig om contact op te nemen met het lokale belastingkantoor om meer informatie te krijgen over eventuele kortingen of zegelrecht op eigendommen in de regio.

Als buitenlandse kopers kunt u ook te maken krijgen met vermogenswinstbelasting bij de verkoop van onroerend goedwaarde van het onroerend goed en de investeringsmogelijkheden in onroerend goed in de Republiek Cyprus en de Cypriotische regels kunnen verschillen. Het is daarom belangrijk om u goed te laten informeren over de fiscale aspecten van het kopen van onroerend goed in het buitenland voordat u een beslissing neemt.

Waarom Investeren op Noord-Cyprus?

Waarom investeren op Noord-Cyprus? Investeringen in onroerend goed op Noord-Cyprus worden steeds populairder vanwege de stijgende vastgoedprijzen en de groeiende vraag naar onroerend goed in dit deel van het eiland. De verkoop van onroerend goed op Noord-Cyprus is een lucratieve investering, gezien de waarde van het onroerend goed blijft stijgen. De adembenemende landschappen en de aantrekkelijke vastgoedprijzen maken het een aantrekkelijke locatie voor investeerders. Als u overweegt om voor de eerste keer onroerend goed te kopen, is het belangrijk om advies in te winnen bij juristen die vertrouwd zijn met het aankoopproces en de verschillende belastingverplichtingen die bij onroerendgoedtransacties komen kijken.

De ministerraad in Noord-Cyprus heeft maatregelen genomen om het eigendom in dit deel van het eiland te vereenvoudigen en transacties te vergemakkelijken. De belastingverplichtingen kunnen echter veranderen, afhankelijk van de lokale markt en de eigendomsakte. Als u hulp nodig heeft bij het navigeren door het aankoopproces en het begrijpen van de verschillende belastingen die van toepassing zijn, neem contact op met onze deskundige juristen die u kunnen adviseren over de beste manier om te investeren in onroerend goed op Noord-Cyprus.

Noord-Cyprus combineert een gunstig investeringsklimaat met een aangename levensstijl:

 • Groeiende vastgoedmarkt: Vooral in populaire gebieden zoals Kyrenia is er een stijgende vraag.
 • Aangenaam klimaat: Geniet van milde winters en warme zomers, perfect voor bewoners en toeristen.
 • Toenemend toerisme en expats: Trekt steeds meer bezoekers en digital nomads aan.
 • Verblijfsvergunning: Investeerders kunnen een verblijfsvergunning aanvragen, wat Noord-Cyprus een aantrekkelijke optie maakt voor permanente vestiging of als tweede woning.

Ontdek de Belastingvoordelen

Wanneer u overweegt een tweede woning of vakantiehuis te kopen in Noord-Cyprus, is het essentieel om de belastingvoordelen te begrijpen die komen kijken bij vastgoedtransacties in dit gebied. Met eigendom in Noord-Cyprus kunt u profiteren van een laag tarief van 0.5% onroerendgoedbelasting, wat een aanzienlijk rendement kan opleveren bij verhuur of verkoop. Lokale experts kunnen u helpen bij het navigeren van de belastingwetten en lokale regelgeving, zodat u kunt voldoen aan alle vereisten en winnen bij uw vastgoedbelegging. De belastingvoordelen kunnen variëren afhankelijk van de waarde van uw eigendom en het verkoopcontract dat u afsluit, dus het is belangrijk om alle factoren die van invloed zijn te overwegen.

Inspectiereis en Juridisch Advies

Overweeg een inspectiereis naar Noord-Cyprus voor een weloverwogen investeringsbeslissing:

 • Nederlandse lokale makelaars
 • Bezichtig projecten om de locatie, faciliteiten en kwaliteit van het vastgoed persoonlijk te beoordelen.
 • Maak kennis met lokale juridische experts voor advies over aankoop en verkoop, zonder enige verplichting tot aankoop.