HomeVastgoed Nieuws en BlogsNieuwbouw versus Bestaande Bouw in Bali: Wat is de Beste Keuze voor U?

Nieuwbouw versus Bestaande Bouw in Bali: Wat is de Beste Keuze voor U?

30-06-2024

De onroerend goed markt in Bali is booming sinds de heropening na COVID-19. Nieuwbouwprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond, vooral in het zuiden van het eiland. Maar wat zijn de voor- en nadelen van nieuwbouw versus bestaande bouw? Ontdek de belangrijkste argumenten en maak een weloverwogen keuze voor uw droomhuis in Bali. Lees meer...

De Booming Onroerend Goed Markt in Bali

Sinds de grenzen in april 2022 weer zijn geopend na COVID, is de onroerend goed markt in Bali booming. Over heel het eiland schieten de nieuwbouwprojecten als paddenstoelen uit de grond. Zeker in het zuidelijke gedeelte van Bali wordt men overspoeld met nieuwbouwprojecten.

De Voordelen van Nieuwbouw in Bali

Wij zien een sterk gestegen vraag naar nieuwbouwwoningen. Dit is niet verwonderlijk, want nieuwbouwvilla's hebben verschillende voordelen boven bestaande woningen. Hieronder benoemen we enkele van deze voordelen:

  1. Langere Leaseperiode: In de meeste gevallen heeft u een langere leaseperiode op het land.
  2. Kwaliteit van Materialen: Alles is nieuw aan de woning, waardoor de gebruikte materialen langer meegaan. De laatste jaren zijn de bouwmaterialen van betere kwaliteit dan vroeger.
  3. Minder Onderhoud: U zult de komende jaren minder onderhoud aan de woning hoeven te plegen.
  4. Garantie van de Projectontwikkelaar: De projectontwikkelaar geeft garantie op de woning.

De Charme van Bestaande Bouw

Echter, bestaande woningen hebben vaak veel meer karakter en charme. Het overgrote deel van de nieuwbouw bestaat uit uitwisselbare ontwerpen met vaak een mediterrane uitstraling. Waar het 10 jaar geleden een hype was om een joglo-villa te laten bouwen, lijkt het nu alsof elke villa wit moet zijn, moet bestaan uit vele bogen bij de ramen en alle kamers kleine nisjes moeten hebben. Dit soort ontwerpen wordt nu het meest aangeboden. Natuurlijk is het altijd nog mogelijk om een op maat gemaakte villa te bouwen, maar projectontwikkelaars kiezen vaak voor het mediterrane ontwerp.

Zichtbare en Onzichtbare Aspecten van Bestaande Bouw

Een vaak gehoord argument bij bestaande bouw is dat je ziet wat je koopt. Dat klopt. Daartegenover staat echter dat je ook koopt wat je niet ziet. Hiermee bedoelen we dat je niet kunt zien of de leidingen nog in goede staat zijn, of de bekabeling voldoet aan de huidige eisen, of het dak nog in orde is. Dit soort problemen kunnen worden ondervangen door een onafhankelijk keuringsrapport op te laten maken. Op deze manier weet u waar u aan toe bent mocht u voor een bestaande woning kiezen.

Welke Keuze is Beter?

De keuze tussen bestaande bouw en nieuwbouw laten we aan u over. De aanschaf van een woning heeft met persoonlijke smaak te maken. Enkele overwegingen zijn:

  • Ontwerp: Staat het ontwerp u aan?
  • Locatie: Is het een fijne locatie of heeft u bedenkingen over de toekomst van de locatie?

Dit soort punten wegen mee in de aanschaf van uw toekomstige woning. Een makelaar kan daar mooie verhalen over vertellen, maar uiteindelijk zult u toch op uw eigen gevoel af moeten gaan.

Heeft u vragen? Neem dan contact met mij op:

Robert Lens
Balicasa Properties

Deel dit artikel: X