HomeMatch

Match

Het doel van matchmaking is om de juiste partijen door Vastiva bij elkaar te brengen en zo succesvolle vastgoedtransacties te bevorderen. Op onze pagina /matchmaking/ kan je je voorkeuren beheren

Hier zijn enkele stappen en factoren die betrokken zijn bij het matchmakingproces in de vastgoedsector:

  1. Verzamelen van informatie: Matchmaking begint met het verzamelen van informatie over de behoeften en voorkeuren van de betrokken partijen. Dit kan omvatten: gewenste locatie, type vastgoed (bijv. residentieel, commercieel, industrieel), budget, specifieke eisen (bijv. aantal kamers, oppervlakte, voorzieningen) en andere relevante criteria.

  2. Profilering van partijen: Op basis van de verzamelde informatie worden profielen gecreëerd voor potentiële kopers, verkopers, huurders of investeerders. Deze profielen bevatten de belangrijkste criteria en specificaties waarnaar ze op zoek zijn of wat ze te bieden hebben.

  3. Matching-algoritmen en -processen: Matchmaking in de vastgoedsector maakt vaak gebruik van algoritmen en geautomatiseerde systemen om de profielen van de partijen te vergelijken en te matchen. Deze systemen analyseren de gegevens en zoeken naar overeenkomsten op basis van de opgegeven criteria.

  4. Voorstellen en selectie: Zodra een match is gevonden, worden de betrokken partijen op de hoogte gebracht van de mogelijke overeenkomst. Potentiële kopers kunnen bijvoorbeeld worden voorgesteld aan geschikte panden of verkopers kunnen worden geïnformeerd over geïnteresseerde kopers. De partijen kunnen dan beslissen of ze willen doorgaan met de voorgestelde match en verdere onderhandelingen aangaan.

  5. Ondersteuning en begeleiding: Tijdens het matchmakingproces kunnen vastgoedprofessionals, zoals makelaars of bemiddelaars, ondersteuning bieden en de partijen begeleiden bij het nemen van beslissingen, het onderhandelen over de voorwaarden en het afsluiten van de transactie.