HomeMakelaar Woning kopen

Woning kopen

Woning kopen: Wat moet ik regelen?

Als u een huis kopen overweegt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Ten eerste is het raadzaam om het actuele woningaanbod te bekijk op websites zoals funda en huizen te koop. Hier vindt u een overzicht van koopwoningen die voldoen aan uw wensen en budget. Vervolgens dient u een hypotheek af te sluiten. U kunt kiezen voor een nationale hypotheek garantie (NHG) voor extra zekerheid. Let goed op de voorwaarden en waarde van de nieuwbouwwoning of koopwoning die u op het oog heeft.

Met verkoopmakelaar

Als je interesse hebt in het kopen van een huis of appartement, kan het handig zijn om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een verkoopmakelaar heeft vaak het grootste aanbod van woningen en kan je helpen om een veilige en makkelijke aankoop te doen. Op de website van rijksoverheid.nl vind je tips en checklists die van toepassing zijn bij het kopen van een huis. Het is belangrijk om goed de koopprijs en leveringsakte te controleren, zodat er geen onduidelijkheid ontstaat.

Woning kopen met een verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar kan je begeleiden bij de inschrijving op een woning en het officiële proces van de verhuizing. Ook kan hij of zij helpen bij het regelen van een hypotheek en het contact leggen met hypotheekverstrekkers. Door een verkoopmakelaar in te schakelen, voorkom je veel stress en onzekerheid bij het kopen van een huis. Daarnaast is het fijn om een professionele partij te hebben die de belangen van beide partijen behartigt.

In sommige gevallen kan het handig zijn om een verkoopmakelaar in te schakelen om u te begeleiden bij het kopen of verkopen van een huis te kopen. Zij kunnen u adviseren over de markt, verkoop en bieden. Zorg er ook voor dat u een rapport laat opmaken over de staat van de woning. Neem de tijd om alle details te vergeet. Vergeet ook niet de gemeente te informeren over uw verhuisplannen.

Wanneer je een huis wilt kopen dat te koop staat bij een makelaar, adviseren wij je een aankoopmakelaar in de armen te nemen. Een aankoopmakelaar behartigt namelijk alleen jóuw belang bij het aankopen van een woning.

We bespreken graag met jou:

 • Jouw huidige woonsituatie, huur/koop
 • Wat voor huis je zoekt
 • Welk budget er is
 • Op welke termijn je wilt verhuizen
 • Op welke manier wij je van dienst kunnen zijn

Voor het data-onderzoek hebben we toegang tot de grootste woningdatabanken van Nederland. We kunnen alle gegevens over woningen die te koop staan of onlangs verkocht zijn achterhalen. Daarnaast werken we met lokale taxateurs, waardoor we je van de meest recente informatie met betrekking tot jouw woonhuis kunnen voorzien.

In het kort:

 • Onderzoek in databanken en kadaster
 • Overleg met lokale experts
 • Basis waardebepaling

Tijdens het bezichtigingstraject gaan we verder dan alleen onderhandelen. We gaan mee met een bezichtiging om naderhand onze ervaringen met jou te delen. Zo verkleinen we voor jou de kans dat een derde partij je voor is met de aankoop van jouw droomhuis. Hierbij letten we onder andere op:

 • Algemene indruk en staat van het interieur
 • Leeftijd en conditie van de installaties
 • Eerste indruk van de bouwkundige staat
 • Analyse van de locatie
 • Beoordeling van de vraagprijs

Bouwkundig onderzoek voor je gaat kopen

Ook voeren we een bouwkundig onderzoek uit om je te behoeden van het kopen van een huis vol gebreken. We laten het huis grondig inspecteren door een ervaren bouwkundige, zodat je zeker weet dat je geen kat in de zak koopt. Hierbij letten we onder andere op:

 • De bouwkundige staat van de vloeren en muren
 • De bouwkundige staat van het metselwerk en de voegen
 • Staat van de ramen, deuren en kozijnen
 • De kruipruimte, riolering, leidingen en fundering
 • Staat van het dak en dakbedekking
 • Beoordeling van de keuken
 • Beoordeling van de badkamer en toilet
 • Beoordeling CV

Als specialisten in onderhandelen hanteren we ons bijzondere onderhandelconcept dat uitermate succesvol is. We streven ernaar dat je een zo laag mogelijke prijs voor jouw droomhuis betaalt. We onderzoeken de situatie van de verkopers, adviseren en bepalen een strategie voor de onderhandelingen. Onze jurist controleert vervolgens de koopakte zorgvuldig, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

We helpen je ook bij het vinden van de juiste financieel adviseur, en bewaken het financieringsvoorbehoud om je tijdig te informeren en adviseren wanneer het mis dreigt te lopen.

Het taxatierapport is een verplicht onderdeel van de financiering. We schakelen een onafhankelijke taxateur voor je in die een taxatierapport opstelt dat te allen tijde wordt geaccepteerd door jouw financiële instelling, en dat voor een scherpe prijs.

Voor de overdracht bij de notaris zorgen we ervoor dat het huis in dezelfde staat is als bij de eerste bezichtiging. Indien er iets niet in orde blijkt te zijn, zorgen we ervoor dat de verkopende partij dit oplost voordat je tekent voor de formele overdracht en de sleutels van je nieuwe woning ontvangt.

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing, en Vastiva is betrokken, denkt met je mee en geeft je een passend advies. We kunnen je begeleiden met de deeldiensten of het gehele traject.

Van bezichtiging naar eindoordeel en passend advies, we kijken naar de onderhoudssituatie en adviseren soms een bouwkundige keuring. Voor het biedingsproces en eventuele meerdere biedingen informeren we je tijdig.

Na acceptatie van jouw eindbod en het tekenen van de koopovereenkomst, bereiden we je voor op de overdracht bij de notaris, waarbij we ervoor zorgen dat alles in orde is voordat je de sleutels van jouw nieuwe woning ontvangt.

Gefeliciteerd! Je bent nu eigenaar van jouw nieuwe woning. 

Maak jouw vastgoeddromen werkelijkheid met Vastiva. Aankopen, verkopen of financieren - wij staan voor je klaar. Neem vandaag nog contact op en laat je begeleiden naar succes.