HomeMakelaar Kosten Verkoop Makelaar

Kosten Verkoop Makelaar

Het verkopen van je huis is een belangrijke beslissing en daarom is het verstandig om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een goede verkoopmakelaar kan je helpen bij de onderhandelingen en het vinden van een koper voor jouw huis. De verkoopmakelaar doet er alles aan om jouw huis zo goed mogelijk te verkopen en zal een courtage rekenen voor zijn diensten. Het is vrijblijvend om een verkoopmakelaar te kiezen, dus het is belangrijk om goed te onderzoeken welke makelaar het beste bij jou en jouw huis past. Op websites zoals funda kun je zien welke makelaar het meest actief is in jouw buurt en welke kosten zij rekenen voor de verkoop van jouw woning.

Als je ervoor kiest om je huis te verkopen zonder een verkoopmakelaar, loop je het risico dat je niet de beste prijs krijgt voor je huis. Een goede verkoopmakelaar kan je helpen om je huis verkoopklaar te maken en de waarde van je huis te bepalen, zodat je het huis voor de beste prijs kunt verkopen. De verkoopmakelaar zal je ook begeleiden bij het opstellen van het koopcontract en de juridische aspecten van de verkoop van je woning. Kortom, het kiezen van een goede verkoopmakelaar is essentieel voor een succesvolle verkoop van je huis.

Verkoop Makelaar: Overzicht van Taken bij Huis Verkopen

Het verkopen van een huis kan een ingewikkeld proces lijken, vooral als je dit voor de eerste keer doet. Gelukkig kun je rekenen op de hulp van een verkoopmakelaar die je bij elke stap ondersteunt. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste taken die een verkoopmakelaar uitvoert tijdens het verkoopproces van jouw woning.

Alle Taken van de Verkoop Makelaar

Taak 1. Vooronderzoek

Voordat de makelaar bij je langskomt, doet hij een grondig vooronderzoek. Dit omvat het analyseren van de markt, het bekijken van vergelijkbare woningen in de buurt en het in kaart brengen van de huidige marktontwikkelingen. Zo kan de makelaar je tijdens het kennismakingsgesprek een nauwkeurige waardebepaling van je woning geven.

Taak 2. Vraagprijs Vaststellen

De makelaar stelt in overleg met jou de vraagprijs vast. Dit gebeurt op basis van verschillende factoren, zoals de locatie van je huis, de verkoophistorie van vergelijkbare woningen, de huidige vraag en aanbod en het marktsentiment. Een goed doordachte verkoopstrategie is hierbij essentieel.

Taak 3. Huis Promoten

Na het vaststellen van de vraagprijs begint de promotie van je huis. Dit omvat het maken van professionele foto’s en video’s, het opstellen van een aantrekkelijke brochure en het plaatsen van advertenties op diverse huizensites en sociale mediakanalen. Een goede zichtbaarheid online is tegenwoordig cruciaal voor een succesvolle verkoop.

Taak 4. Bezichtigingen

Wanneer geïnteresseerden jouw woning willen bezichtigen, regelt de makelaar de afspraken en zorgt hij ervoor dat alles soepel verloopt. Dit bespaart jou tijd en zorgt ervoor dat alle potentiële kopers de kans krijgen om de woning op hun gemak te bekijken.

Taak 5. Biedingen

Na de bezichtigingen komen de biedingen binnen. De makelaar bespreekt met jou de verschillende biedingen en onderhandelt namens jou om de beste prijs en voorwaarden te krijgen. Dankzij zijn ervaring en kennis van de markt kan de makelaar vaak een hoger bod realiseren.

Taak 6. Koopovereenkomst

Zodra er een akkoord is bereikt, stelt de makelaar de koopovereenkomst op. Dit document bevat alle belangrijke details van de verkoop, zoals de verkoopprijs, eventuele ontbindende voorwaarden en de afgesproken leverdatum. Na ondertekening door beide partijen is er meestal een wettelijke bedenktijd van drie werkdagen.

Taak 7. Overdracht

De laatste stap is de overdracht van de woning bij de notaris. Voorafgaand aan deze afspraak inspecteer je samen met de makelaar en de koper de woning om te controleren of alles volgens afspraak is achtergelaten. Bij de notaris worden de leveringsakte getekend en de financiële afwikkeling geregeld.

Zelf Makelaarstaken Overnemen

Wil je zelf enkele taken uitvoeren om kosten te besparen? Dit is in veel gevallen mogelijk. Bespreek van tevoren met de makelaar welke taken je zelf wilt en kunt overnemen, zoals het verzorgen van de bezichtigingen of het maken van foto’s.

Je aanbod plaatsen voor € 249,- op Vastiva

Je doet een verkoopmakelaar aanbod voor € 249,- op Vastiva. Het is belangrijk om de beste makelaar te vinden voor de verkoop van je woning. Een geschikte en goede makelaar kan het beste zijn voor jouw huis te koop. Het verkopen van een woning kan een uitdagende taak zijn, daarom is het essentieel om de beste makelaar voor jou te kiezen. Jouw verkoopmakelaar kan je helpen bij het bepalen van de waarde van je huis en het verkopen van je woning. Een vast bedrag van € 249,- op Vastiva is een goede optie als je jouw huis wilt verkopen zonder makelaar. Een verkoopmakelaar kan kosten in rekening brengen voor hun diensten, zoals het maken van plattegronden en de nota van afrekening. Het is handig om een makelaar te kiezen die de markt goed kent en makelaars uit de buurt kan aanbevelen.

Kosten van een Verkoopmakelaar in 2024: Woning, Recreatiewoning, en Beleggingspand

1. Woning

Courtage:

 • Gemiddeld 1,0% - 1,5% van de verkoopprijs.
 • Vaste prijzen variëren van €2.000 tot €8.000 afhankelijk van de diensten.

Opstartkosten:

 • Fotografie en video: €200 - €500
 • Promotie en marketing: €300 - €700
 • Plaatsing op Funda: €100 - €300

Extra Diensten:

 • Professionele styling: €500 - €1.500
 • 3D-tours of virtuele rondleidingen: €200 - €600
 • Bouwkundige keuring: €300 - €500

2. Recreatiewoning

Recreatiewoningen vereisen een gespecialiseerde aanpak vanwege hun unieke markt en seizoensgebonden vraag.

Courtage:

 • Vaak iets hoger dan reguliere woningen, gemiddeld 1,2% - 1,7% van de verkoopprijs.
 • Vaste prijzen variëren van €3.000 tot €9.000.

Opstartkosten:

 • Fotografie en video: €300 - €600 (inclusief seizoensgebonden foto's)
 • Promotie en marketing: €400 - €800
 • Plaatsing op gespecialiseerde recreatiewoningsites: €150 - €400

Extra Diensten:

 • Professionele styling en inrichting: €600 - €2.000
 • 3D-tours of virtuele rondleidingen: €300 - €700
 • Bouwkundige keuring: €400 - €600

3. Beleggingspand

Bij beleggingspanden spelen de inkomstenpotentie en rendement een grote rol. Dit vereist een makelaar met specifieke kennis van de vastgoedmarkt en investeringsstrategieën.

Courtage:

 • Vaak iets hoger dan reguliere woningen, gemiddeld 1,5% - 2,0% van de verkoopprijs.
 • Vaste prijzen variëren van €4.000 tot €10.000.

Opstartkosten:

 • Fotografie en video: €300 - €700
 • Promotie en marketing: €500 - €1.000
 • Plaatsing op vastgoedinvesteringssites: €200 - €500

Extra Diensten:

 • Rendementsanalyse en huurprijsadvies: €500 - €1.500
 • 3D-tours of virtuele rondleidingen: €400 - €800
 • Bouwkundige keuring: €500 - €700

Vastiva: De Juiste Makelaar voor Jouw Wensen

Bij Vastiva begrijpen we dat elke vastgoedcategorie unieke eisen stelt aan de makelaar. Daarom helpen wij je de juiste makelaar te kiezen die perfect past bij jouw specifieke situatie, of het nu gaat om een reguliere woning, een recreatiewoning, of een beleggingspand.

Waarom Vastiva?

 • Persoonlijk Advies: We bieden persoonlijk advies en koppelen je aan makelaars die gespecialiseerd zijn in jouw type vastgoed.
 • Uitgebreid Netwerk: We hebben een breed netwerk van betrouwbare en ervaren makelaars in verschillende regio’s en markten.
 • Transparante Kosten: We zorgen voor transparantie in kosten en diensten, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.
 • Gratis Waardebepaling: Veel van onze makelaars bieden een gratis waardebepaling aan, zodat je een goed startpunt hebt voor de verkoop van jouw vastgoed.

Hoe Werkt het?

 1. Vul je gegevens in: Geef aan wat voor type vastgoed je wilt verkopen en jouw specifieke wensen.
 2. Ontvang advies: Krijg een overzicht van de beste makelaars voor jouw situatie.
 3. Vergelijk makelaars: Bekijk de kosten en diensten van de aanbevolen makelaars en maak een weloverwogen keuze.
 4. Start de samenwerking: Begin met de verkoop van jouw woning, recreatiewoning, of beleggingspand met de juiste makelaar aan je zijde.

Bij Vastiva zorgen we ervoor dat je met de beste makelaar werkt voor jouw specifieke type vastgoed, zodat je een succesvolle en zorgeloze verkoopervaring hebt.

Verkoopmakelaars Vergelijken

Het kiezen van de juiste verkoopmakelaar is cruciaal voor een succesvolle verkoop. Bij Vastiva hebben wij al het vooronderzoek gedaan en kunnen wij je helpen de makelaar te vinden die het beste bij jouw situatie past. Zo weet je zeker dat je een makelaar kiest die niet alleen binnen je budget past, maar ook de beste resultaten behaalt.

Wil je meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Neem contact op met Vastiva.