vlag Indonesie
HomeIndonesie

Indonesie

Stap binnen in een wereld van betoverende schoonheid en eindeloze mogelijkheden met Vastiva, hét makelaarsplatform voor vakantiewoningen op het adembenemende Bali, Indonesië.

Vastgoed investeren in Indonesië

De Opkomst van Indonesisch Vastgoed

1. Groeiende Vraag naar Woningen door Economische Groei

Met meer dan 260 miljoen inwoners biedt Indonesië een enorme markt. Door de economische groei van de laatste jaren is er steeds meer vraag naar woningen. Mensen verhuizen van het platteland naar de steden, vooral naar grote steden zoals Jakarta. Ook het groeiende toerisme zorgt voor meer vraag naar vastgoed, vooral op populaire eilanden zoals Bali.

2. Makkelijk Investeringsklimaat voor Buitenlanders

Indonesië heeft de afgelopen jaren regels versoepeld om het voor buitenlanders gemakkelijker te maken om in vastgoed te investeren. Nieuwe visumprogramma's, zoals de Second Home Visa en Golden Visa, maken het mogelijk voor buitenlandse investeerders om langere tijd in Indonesië te verblijven bij investeringen in het land.

3. Betaalbare Prijzen en Aantrekkelijke Rendementen

De vastgoedprijzen in Indonesië zijn relatief laag in vergelijking met veel Westerse landen. Hierdoor zijn de rendementen op investeringen hoger. Gemiddelde prijzen variëren van €630 per vierkante meter in Yogyakarta tot €1125 per vierkante meter in Jakarta. Het rendement op verhuur van vastgoed op Bali ligt gemiddeld tussen de 20 en 30% per jaar.

4. Toenemend Toerisme als Drijvende Kracht

Ondanks de pandemie neemt het toerisme in Indonesië weer toe. Met miljoenen buitenlandse toeristen die het land jaarlijks bezoeken, vooral naar populaire bestemmingen zoals Bali, blijft de vraag naar accommodatie hoog. Deze groeiende stroom toeristen biedt jou de kans om te profiteren van zowel het rendement op verhuur als van het genot van een eigen woning op een tropisch eiland. Voor het kopen van een huis op Bali, klik hier.

Het Opzetten van een Bedrijf in Indonesië

Het starten van een bedrijf in Indonesië biedt ook aanzienlijke kansen, maar vereist kennis van lokale regelgeving en zakelijke praktijken.

Ondernemingsvormen in Indonesië

Er zijn verschillende soorten bedrijfsvormen, zoals Perseroan Terbatas (PT) en Representative Office, die verschillen in aansprakelijkheid en flexibiliteit. Het is belangrijk om de juiste vorm te kiezen voor succesvol zakendoen in Indonesië.

Registratieproces

Registratie bij de BKPM en het verkrijgen van de juiste vergunningen zijn essentiële stappen voor het opzetten van een bedrijf in Indonesië. Het is belangrijk om lokale voorschriften te volgen en het registratieproces goed te begrijpen om juridische problemen te voorkomen.

Investeer in Indonesië en maak gebruik van de vele mogelijkheden die het land biedt, zowel op het gebied van vastgoed als in het bedrijfsleven. Voor vragen en ondersteuning, neem contact op met onze Nederlandse makelaars in Bali.

Start vandaag met je Huis kopen op Bali 

Investeren in een vakantiewoning op Bali en in Indonesië is niet alleen een kans om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, maar ook een slimme investering in de toekomst. Met een bloeiende toeristenindustrie en een groeiende economie is er enorm potentieel voor waardegroei op lange termijn.

Laat Vastiva jouw vertrouwde gids zijn op deze opwindende reis. Ons toegewijde team van experts staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces, van het vinden van jouw droomwoning tot het afronden van de aankoop.

Stap binnen in een wereld van schoonheid, cultuur en sereniteit. Neem vandaag nog contact op met Vastiva en begin jouw zoektocht naar het perfecte stukje paradijs op Bali en in Indonesië. Investeren in onroerend goed brengt risico's met zich mee en het is raadzaam om professioneel advies in te winnen alvorens te investeren.

Kansen voor Jou in Vastgoed en Bedrijfsleven
Economie - De belastingen en voordelen van het oprichten van een onderneming in 2023 zijn essentiële overwegingen voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het investeren in vastgoed in Indonesië. De Indonesische overheid heeft wetgeving opgesteld om sectoren en individuele indonesische bedrijven te ondersteunen, maar ook om beperkingen en PMA regelingen toe te passen. Om fiscale redenen waarom international zaken doen in indonesia, is het van belang om de updates en documenten op de website van de Rijksdienst raadplegen. Daarnaast heeft Indonesië opkomende landen en een platform voor belegging in free trade zones om investeerders aan te trekken en internationaal ondernemen te stimuleren.

Regio's in Indonesie

Huis kopen Bali

Aanbod in Indonesie