HomeHypotheekHypotheek Advies

Hypotheek Advies

Hypotheek advies bij Vastiva: Jouw Gids naar de Beste Hypotheek

Hypotheekadvies nodig? Bij Vastiva vind je onafhankelijke adviseurs die jou kunnen helpen bij het afsluiten van de perfecte hypotheek voor jouw persoonlijke situatie. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek en ontvang deskundig advies op maat. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van hypotheken en werken samen met verschillende hypotheekverstrekkers en de Vereniging Eigen Huis.

Onafhankelijk en persoonlijk advies staan bij Vastiva centraal. Onze adviseurs luisteren naar jouw wensen en bekijken jouw financiële situatie om zo het beste advies te kunnen geven. Het eerste gesprek is altijd gratis en onze adviseurs voor een persoonlijk gesprek. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek wat Vastiva voor jouw hypotheek kan betekenen. 

Waarom Kies je voor Vastiva?

 • Onafhankelijk Advies: Onze adviseurs zijn niet gebonden aan specifieke hypotheekaanbieders. Dit betekent dat wij de rentes en voorwaarden van vrijwel alle aanbieders kunnen vergelijken om zo de beste optie voor jou te vinden.
 • Deskundigheid en Ervaring: Met meer dan 25 jaar ervaring en adviseurs verspreid over heel Nederland, biedt Vastiva deskundig advies op maat.
 • Persoonlijke Begeleiding: Van het eerste adviesgesprek tot het afsluiten van de hypotheek, onze adviseurs staan voor je klaar.

De Voordelen van Onafhankelijk Hypotheek advies

Bij Vastiva krijg je onafhankelijk hypotheekadvies. Dit betekent dat wij de rentes en voorwaarden van bijna alle hypotheekaanbieders kunnen vergelijken. Hierdoor heb jij een grotere kans op een hypotheek met een gunstige rente en passende voorwaarden. In tegenstelling tot bankadviseurs, die vaak alleen hun eigen producten aanbieden, kunnen wij een breed scala aan opties voor je overwegen.

Kosten van Onafhankelijk Hypotheekadvies in 2024

De kosten voor onafhankelijk hypotheekadvies variëren afhankelijk van jouw specifieke situatie en de complexiteit van je adviesvraag. Gemiddeld liggen de kosten voor een volledig adviestraject tussen de €1.500 en €3.000. Deze kosten zijn vaak hoger dan bij een bank, maar de besparingen die je kunt realiseren door een beter passende hypotheek maken dit meestal ruimschoots goed. Bovendien zijn de advieskosten fiscaal aftrekbaar.

Hypotheek advies voor ZZP'ers

Ben je zzp'er? Het aanvragen van een hypotheek verloopt dan net iets anders dan voor mensen in loondienst. Vastiva heeft gespecialiseerde adviseurs die je kunnen helpen bij het aanvragen van een zzp-hypotheek. Met onze tool kun je eenvoudig berekenen hoeveel hypotheek je als zzp'er kunt krijgen.

Hypotheekadviseur inschakelen

Hypotheekadviseur inschakelen kan een verstandige keuze zijn als je een hypotheek afsluiten overweegt. Het is belangrijk om een adviseur te kiezen die jou in de buurt goed kent en onafhankelijk is. Bij Vastiva vind je zo'n betrouwbare hypotheekadviseur die je kan helpen bij het vinden van de juiste hypotheek. Een hypotheekadviseur doet een grondige analyse van jouw financiële situatie en geeft hypotheekadvies op maat. Je kunt bij van bruggen adviesgroep terecht voor een gratis eerste gesprek om kennis te maken met jouw adviseur. Tijdens dit oriënterend gesprek zal de hypotheekadviseur bekijken welke hypotheek het beste bij jou past.

De kosten voor hypotheekadvies kunnen per adviseur en geldverstrekker verschillen, wat het belangrijk maakt om goed te vergelijken. Het hypotheekgesprek met jouw adviseur zal onder meer gaan over het aanpassen van je hypotheek en het bekijken van de mogelijkheden met betrekking tot je huidige hypotheek. Een goed financieel adviseur zal je begeleiden bij het maken van de juiste keuzes en al je veelgestelde vragen over hypotheken beantwoorden.

 • Bij de Aankoop van een Woning: Of je nu een eerste huis koopt of verhuist naar een nieuwe woning, wij helpen je bij het berekenen van je maximale hypotheek en het afsluiten van de beste hypotheek.
 • Oversluiten van je Hypotheek: Bespaar op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten of door rentemiddeling. Onze adviseurs zoeken uit wat voor jou de beste optie is.
 • Voorbereiden op je Pensioen: Laat je tijdig adviseren over je hypotheek als je met pensioen gaat. Dit kan je veel financiële zorgen besparen.
 • Na een Scheiding: Wij helpen je de financiële zaken rondom je hypotheek goed te regelen na een scheiding.
 • Benutten van Overwaarde: Overwaarde op je woning kan mogelijkheden bieden voor bijvoorbeeld een verbouwing of schenking. Dit kan ook een verstandige keuze zijn voor de aanschaf van een vakantiewoning in het buitenland. Wij adviseren je over de beste manier om dit te doen.

Hoe Ziet een Adviestraject eruit?

 • Kennismaking: In een vrijblijvend eerste gesprek brengen we jouw situatie en wensen in kaart.
 • Vergelijken en Adviseren: We vergelijken verschillende hypotheekaanbieders en geven je een op maat gemaakt advies.
 • Renteaanbod en Hypotheekofferte: We vragen een renteaanbod en, indien akkoord, een definitieve hypotheekofferte aan.
 • Afronding bij de Notaris: Uiteindelijk teken je de hypotheekofferte bij de notaris.

Jouw Hypotheek in 4 Stappen bij Vastiva

Het regelen van een hypotheek hoeft niet ingewikkeld te zijn. Bij Vastiva begeleiden we je stap voor stap door het hele proces. Hier is hoe wij je helpen bij het verkrijgen van jouw ideale hypotheek in slechts vier eenvoudige stappen.

Stap 1: Bereken je Maximale Hypotheek

Benieuwd naar jouw hypotheekmogelijkheden? Start met een eenvoudige eerste berekening op onze website. Ontdek direct hoeveel je kunt lenen en wat je maandlasten zullen zijn. Gebruik onze maximale hypotheek calculator voor een snelle indicatie.

Stap 2: Gratis Oriëntatiegesprek

Na de eerste berekening, plannen we een gratis oriëntatiegesprek met een van onze deskundige hypotheekadviseurs. Samen bespreken we jouw wensen en financiële situatie om te bepalen welke hypotheek het beste bij je past. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek en krijg inzicht in jouw mogelijkheden.

Stap 3: Hypotheek op Maat

Op basis van het oriëntatiegesprek stellen we een hypotheek op maat voor je samen. Wij vergelijken verschillende aanbieders en presenteren de beste opties die aansluiten bij jouw situatie. Je maakt vervolgens een weloverwogen keuze uit de gepresenteerde mogelijkheden. 

Stap 4: Huis Gekocht

Gefeliciteerd, je hebt je droomhuis gevonden! Wij zorgen ervoor dat alles rondom je hypotheek vlekkeloos wordt geregeld. Vanaf het indienen van de aanvraag tot de uiteindelijke ondertekening bij de notaris, wij staan je bij in elke stap. Profiteer van onze hypotheekservice en maak het kopen van jouw droomhuis werkelijkheid.

Hypotheekadvies voor Beleggingspanden, Bedrijfsonroerend Goed en Recreatiewoningen bij Vastiva

Het afsluiten van een hypotheek voor een beleggingspand, bedrijfsonroerend goed of recreatiewoning is een belangrijke financiële beslissing. Dit vereist gespecialiseerd advies en een grondige kennis van de markt. Bij Vastiva begrijpen we dit als geen ander. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs staan klaar om jou te helpen bij het maken van de beste keuzes voor jouw situatie.

Actueel en Persoonlijk Hypotheekadvies

Het afgelopen jaar is er veel veranderd in de hypotheekmarkt. De rentetarieven fluctueren en de regelgeving rondom financiering is aangescherpt. Daarom is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Onze adviseurs zijn goed geïnformeerd en kunnen jou voorzien van het meest actuele advies, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Hypotheekadvies voor een Vakantiewoning in het Buitenland

Overweeg je een vakantiewoning in het buitenland te kopen? Bij Vastiva bieden we gespecialiseerd hypotheekadvies voor het financieren van jouw droomhuis in het buitenland. Onze onafhankelijke adviseurs helpen je bij het navigeren door de complexe internationale hypotheekmarkt, zodat je de beste financieringsopties krijgt. Wij je kunnen ondersteunen bij het verwezenlijken van jouw buitenlandse woondromen.

Plan een Vrijblijvend Advies Gesprek

Het afsluiten van een hypotheek is een grote financiële beslissing, en hypotheekadvies kan per situatie verschillen. Een onafhankelijk financieel planner kan je helpen met het regelen van je hypotheek en advies geven over welke hypotheek het beste bij jouw situatie past. Via een gratis en vrijblijvende eerste afspraak kun je ontdekken wat een hypotheekadviseur precies voor je kan betekenen. Een adviseur bij jou in de buurt kan je helpen bij het aflossen op je hypotheek en welke hypotheek afsluitbaar is. Een hypotheekadviseur helpt je bij het vinden van een hypotheek die het beste bij jouw situatie past.

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of het berekenen van je maximale hypotheek, bezoek onze website of neem contact met ons op. Vastiva staat voor je klaar!