HomeHypotheekEnergiebespaarlening

Energiebespaarlening

Eigenaar-bewoners kunnen een energiebespaarlening afsluiten met 0 procent rente voor een lening van 20 jaar met een maximum van € 60.000. Met deze lening kunnen zij energiebesparende investeringen in hun eigen woning kunnen financieren, zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of de kosten van isolatie. Ook is het mogelijk om een warmtepomp te financieren met deze lening, tenzij deze maximaal twee maanden voorafgaand is aangeschaft. Eigenaren kunnen bij het warmtefonds een lening kunnen aanvragen met een maximum van € 60.000 voor maximaal twee maanden om de lening af te lossen. 60.000 euro kunnen een energiebespaarlening afsluiten?

Energie besparen doe je zo

Speel video

Energiebespaarlening: Duurzaam Wonen met Vastiva

Duurzaam Wonen met Vastiva biedt woningeigenaren en VvE's de mogelijkheid om geld te lenen voor energiebesparende maatregelen met gunstige voorwaarden. De energiebespaarlening is een aantrekkelijke optie voor eigenaar-bewoners die graag willen investeren in duurzaamheid. De rente hangt af van het leenbedrag en de looptijd van de lening, die kan variëren van 7, 10 of 15 jaar.
Huiseigenaren kunnen maximaal € 27.000 lenen, terwijl VvE's tot € 60.000 kunnen lenen. Leningen kunnen worden afgesloten met 0 procent rente en aflossing.

Met de energiebespaarlening van Vastiva kunnen huiseigenaren en VvE's onder andere een zonneboiler aanschaffen of de btw op zonnepanelen financieren. De aflossing van de lening kan worden gespreid over een looptijd van 7, 10 of 15 jaar. Extra aflossing is mogelijk, en er zijn speciale regelingen voor VvE's via het Nationaal Warmtefonds. Eigenaar-bewoners kunnen de energiebespaarlening aanvragen bij SVN en zo hun woning verduurzamen.

Wat is de Energiebespaarlening?

Een energiebespaarlening is een lening om je huis energiezuiniger te maken, die je kunt afsluiten met 0 procent rente. Met deze lening kun je een energiebespaarlening afsluiten met gunstige voorwaarden geld lenen voor bijvoorbeeld isolatie, HR-glas, zonnepanelen of een warmtepomp. Het nationaal warmtefonds biedt deze lening aan, waarbij je maximaal € 71.000 kunt lenen. Voor VVE's is het mogelijk om een lening af te sluiten tot € 60.000 euro. Particulieren kunnen een energiebespaarlening afsluiten tot € 15.000 euro. Je kunt er ook voor kiezen om een energiebespaarlening af te sluiten met een looptijd van bijvoorbeeld 75 jaar, waardoor de maandlasten lager uitvallen.

Voordelen van de Energiebespaarlening

Welke maatregelen kun je financieren?

Met de Energiebespaarlening van Vastiva kun je diverse energiebesparende maatregelen financieren, zoals:

 • Isolatie van dak, gevel, vloer, en spouwmuren
 • Plaatsing van HR++ glas of triple glas
 • Installatie van zonnepanelen of zonneboilers
 • Warmtepompen en biomassaketels
 • Energiezuinige ventilatiesystemen

Hoe werkt het aanvragen van de Energiebespaarlening?

Om energiebesparende investeringen voor hun eigen woning te kunnen financieren, kunnen eigenaar-bewoners een lening van maximaal 60.000 euro afsluiten. Deze lening kan worden aangevraagd bij het warmtefonds en heeft een looptijd van 20 jaar. Het totale leenbedrag kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor vloerisolatie. Het bijzondere aan de energiebespaarlening is dat je de volledige lening kunt afsluiten met 0 procent rente. Aan het einde van de looptijd van de lening heb je de kosten van de lening volledig afbetaald. Dit maakt het voor veel eigenaar-bewoners aantrekkelijk om energiebesparende investeringen te doen in hun eigen woning.

Warmtefonds en de Energiebespaarlening:

 • VvE's in jouw gemeente kunnen kiezen voor een energiebespaarlening met 0 procent rente.
 • Met een lening van € 1.000 tot € 60.000 kunnen zij beginnen met besparen op energiekosten.
 • Je kunt kiezen voor een looptijd van 10 of 20 jaar.
 • De aflossing vindt plaats tijdens de looptijd, waarbij de rijksoverheid een deel van de lening kan overnemen.
 • De energiebesparing die je realiseert, wordt meegenomen in de lening.
 • Ook kun je een combinatielening afsluiten om meer leenruimte te creëren voor duurzame investeringen.

Energiebespaarlening gebruiken voor een Vakantiehuis?

Eigenaren van een vakantiehuis kunnen profiteren van een energiebespaarlening tot € 60.000 met 0 procent rente. Het leenbedrag kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor investeringen zoals vloerisolatie. De lening kan over een periode van 20 jaar worden afgelost met een maandelijkse aflossing van € 250.

Vakantiehuizen die onder een VvE vallen, kunnen ook een energiebespaarlening afsluiten om bijvoorbeeld maatwerkadvies in te winnen voor energiebesparende investeringen. Deze investeringen zijn fiscaal aftrekbaar en de lening kan annuïtair worden afgelost.

Energiebespaarlening gebruiken voor een verhuurde woning?

Wil je jouw verhuurde woning energiezuiniger maken? Met de Energiebespaarlening kun je tot € 60.000 lenen voor energiebesparende maatregelen. Gedurende de looptijd los je de lening af met een vast bedrag per maand.

Belangrijke details van de Energiebespaarlening:

Voordelen voor verhuurde woningen:

De Energiebespaarlening is een uitstekende optie voor verhuurders met onvoldoende financiële middelen om hun eigendommen energiezuiniger te maken. Ook verenigingen van eigenaars kunnen in sommige gevallen gebruikmaken van deze lening. Het fonds is opgericht met steun van de rijksoverheid en banken, waardoor het breed toegankelijk is.

Met de Energiebespaarlening kun je investeren in de duurzaamheid en energiezuinigheid van je verhuurde woning. Dit zorgt niet alleen voor lagere energiekosten op de lange termijn, maar verhoogt ook de waarde en aantrekkelijkheid van je woning voor huurders.

Waarom kiezen voor de Energiebespaarlening?

Stappen om de Energiebespaarlening aan te vragen:

 1. Inventariseer je behoeften: Bepaal welke energiebesparende maatregelen je wilt uitvoeren.
 2. Bereken je lening: Maak een schatting van de kosten en bereken hoeveel je wilt lenen.
 3. Aanvraag indienen: Dien je aanvraag in via de website van Vastiva met de benodigde documentatie.
 4. Goedkeuring en uitbetaling: Na goedkeuring van je aanvraag wordt het geleende bedrag beschikbaar gesteld.
 5. Aan de slag: Voer de energiebesparende maatregelen uit en geniet van de voordelen.

Waar kan ik de aanvraag indienen?

Je kunt de aanvraag voor de Energiebespaarlening indienen via de website van het Nationaal Warmtefonds. Hier vind je alle benodigde informatie en de stappen om de lening aan te vragen. Ga naar Nationaal Warmtefonds - Energiebespaarlening om je aanvraag in te dienen en meer te leren over de mogelijkheden en voorwaarden.

Zijn er ook andere subsidiemogelijkheden?

Naast de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) zijn er ook andere opties voor het financieren van energiebesparende maatregelen in jouw woning. Zo kun je bijvoorbeeld een energiebespaarlening afsluiten. De voorwaarden om deze lening af te sluiten hangen af van de looptijd en de maatregelen die al zijn uitgevoerd in jouw woning.

Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH): Ondersteuning voor huurders

De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) helpt huurders bij het verduurzamen en onderhouden van hun huurwoning. Huurders kunnen via deze regeling een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Voordelen en mogelijkheden van de SVOH:

 • Lage rente: Profiteer van een aantrekkelijke rente die lager is dan die van veel andere leningen.
 • Duurzaamheidskorting: In sommige gevallen kom je in aanmerking voor extra rentevoordeel.
 • Verbeterde woningwaarde: Door je huis energiezuiniger te maken, stijgt de waarde van je woning.
 • Lagere energiekosten: Bespaar direct op je energierekening door slimme investeringen in duurzaamheid.

Maatregelen die je kunt financieren met de SVOH:

 • Isolatie van dak, gevel, vloer, en spouwmuren

 • Plaatsing van HR++ glas of triple glas
 • Installatie van zonnepanelen of zonneboilers
 • Warmtepompen en biomassaketels
 • Energiezuinige ventilatiesystemen

Aanvraagproces en informatie:

Huurders kunnen de aanvraag voor de SVOH indienen via de website van het Nationaal Warmtefonds. Bezoek de RVO Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen voor meer informatie en om je aanvraag in te dienen.

Waarom kiezen voor Vastiva?

Bij Vastiva geloven we in duurzaamheid en gemak. Onze Energiebespaarlening biedt je niet alleen de financiële middelen om je huis te verduurzamen, maar ook deskundig advies en ondersteuning gedurende het hele proces. Zo maken we het eenvoudig en voordelig om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Wil je meer weten over de Energiebespaarlening en hoe je jouw huis energiezuiniger kunt maken? Neem vandaag nog contact op met Vastiva of bezoek onze website voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.