HomeHypotheek

Hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Wat is een Aflossingsvrije hypotheek?

Wat is een aflossingsvrije hypotheek? Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je elke maand alleen rente betaalt en het bedrag aan rente niet aflost. Hierdoor blijft het geleende bedrag aan het einde van de looptijd van de hypotheek nog steeds openstaan. Het is mogelijk om een nieuwe aflossingsvrije hypotheek af te sluiten of een bestaande hypotheek om te zetten naar een aflossingsvrije hypotheek.

Het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek kan aantrekkelijk zijn vanwege de lagere maandlasten. Echter, het risico van een aflossingsvrije hypotheek is dat je aan het einde van de looptijd het gehele geleende bedrag in één keer moet terugbetalen. 

 

Annuïteitenhypotheek

Wat is een Annuïteitenhypotheek?

Een annuïteitenhypotheek is een populaire hypotheekvorm waarbij je bruto maandlasten gedurende de gehele looptijd gelijk blijven, mits de rente niet verandert. In het begin zijn je netto maandlasten lager dankzij hypotheekrenteaftrek, maar deze nemen toe naarmate de looptijd vordert. Het maandelijkse bedrag dat je betaalt, heet de annuïteit en bestaat uit twee delen: aflossing en rente. Aan het begin betaal je vooral rente en los je minder af, terwijl je aan het einde van de looptijd minder rente betaalt en juist meer aflost.

Hoe werkt een Annuïteitenhypotheek?

Bij een annuïteitenhypotheek stijgen je netto maandlasten geleidelijk. Je bruto maandlasten blijven echter constant tijdens de rentevaste periode.

Energiebespaarlening

Eigenaar-bewoners kunnen een energiebespaarlening afsluiten met 0 procent rente voor een lening van 20 jaar met een maximum van € 60.000. Met deze lening kunnen zij energiebesparende investeringen in hun eigen woning kunnen financieren, zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of de kosten van isolatie. Ook is het mogelijk om een warmtepomp te financieren met deze lening, tenzij deze maximaal twee maanden voorafgaand is aangeschaft. Eigenaren kunnen bij het warmtefonds een lening kunnen aanvragen met een maximum van € 60.000 voor maximaal twee maanden om de lening af te lossen. 60.000 euro kunnen een energiebespaarlening afsluiten?

Hypotheek Advies

Hypotheek advies bij Vastiva: Jouw Gids naar de Beste Hypotheek

Hypotheekadvies nodig? Bij Vastiva vind je onafhankelijke adviseurs die jou kunnen helpen bij het afsluiten van de perfecte hypotheek voor jouw persoonlijke situatie. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek en ontvang deskundig advies op maat. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van hypotheken en werken samen met verschillende hypotheekverstrekkers en de Vereniging Eigen Huis.

Onafhankelijk en persoonlijk advies staan bij Vastiva centraal. Onze adviseurs luisteren naar jouw wensen en bekijken jouw financiële situatie om zo het beste advies te kunnen geven. Het eerste gesprek is altijd gratis en onze adviseurs voor een persoonlijk gesprek. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek wat Vastiva voor jouw hypotheek kan betekenen. 

Hypotheek Beleggingspand

Het investeren in vastgoed kan een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiel rendement. Door een beleggingspand te kopen en te verhuren, kunnen beleggers huurinkomsten genereren en profiteren van de waardestijging van het vastgoed. Om het beleggingspand te financieren, kunnen beleggers ervoor kiezen om een lening af te sluiten bij een bank zoals ING of NIBC vastgoed hypotheek. Deze financiering kan worden gebruikt om de marktwaarde van het beleggingspand te dekken en om de aankoop te financieren.

De hypotheekrente en voorwaarden beleggingspand financiering kunnen variëren, afhankelijk van de aflossingsvrij periode en het eigen inbreng van de belegger. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u een beleggingspand koopt en een hypotheek afsluit. Het verhuren van een beleggingspand in verhuurde staat kan een strategie zijn om de huurinkomsten te maximaliseren en te zorgen voor een stabiel rendement op investeringen in vastgoed.

Hypotheek Berekenen

Maximale hypotheek berekenen: Hoeveel kan je lenen?

Wil jij snel jouw maximale hypotheek berekenen in 2024? Ontdek hier binnen 1 minuut het beste aanbod op basis van de rentetarieven van vandaag. Met een hypotheekberekening kan je inzicht krijgen in hoeveel hypotheek je kunt lenen op basis van verschillende factoren zoals je bruto jaarinkomen, de rentevaste periode en de hoogte van je hypotheek.

Je maximale hypotheek kan ook afhangen van of je kiest voor een lineaire hypotheek, een annuïteitenhypotheek of een hypotheek met nationale hypotheek garantie. Daarnaast moet je ook rekening houden met eigen geld dat je inbrengt en eventuele bijkomende kosten bij het kopen van een huis. Onze hypotheekadviseur die aangesloten is bij Vastiva kan je helpen bij het bepalen van het maximale hypotheekbedrag dat je kunt krijgen en de maandlasten van je hypotheek.

Krijg direct inzicht in je bruto en netto maandlasten, zodat je goed voorbereid bent op de zoektocht naar jouw droomhuis.

Hypotheek Oversluiten

Hypotheek oversluiten kan een verstandige keuze zijn als je hypotheek af loopt en je op zoek bent naar een nieuwe hypotheek met betere voorwaarden. Het oversluiten van je hypotheek naar een andere bank kan interessant zijn als de huidige rente lager is dan de rente die je op dit moment betaalt. Het is verstandig om een adviseur in te schakelen om de kosten hypotheek oversluiten te berekenen en te kijken of het voordelig is om je hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten van je oude hypotheek naar een nieuwe hypotheek kan het fiscaal aftrekbaar zijn als je de resterende looptijd van je bestaande hypotheek behoudt.

Hypotheek Recreatiewoning

Om een recreatiewoning te kopen, kan het zijn dat je een hypotheek voor een recreatiewoning nodig hebt. Een vakantiehuis financieren met een hypotheek is mogelijk, maar er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo kun je vaak maximaal 70% van de marktwaarde van de recreatiewoning lenen en is het belangrijk dat de woning niet permanent bewoond wordt. Als je de recreatiewoning wilt verhuren, is het ook mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten. De hypotheekrente voor een recreatiewoning kan variëren, afhankelijk van de waarde van de woning.

Hypotheek Rente

Hypotheek Rente kan dagelijks wijzigen

Hypotheek Rente kan dagelijks wijzigen en de actuele rente voor jouw hypotheek hangt onder meer af van de ontwikkeling van de hypotheekrente. Bekijk hier de huidige rente van alle aanbieders.  Het is goed om te weten dat de hypotheekrente goed wordt beïnvloed en je kunt verwachten dat de hypotheekrente kan fluctueren. Als je de actuele en laagste actuele hypotheekrente wilt vinden, bekijk het overzicht van de huidige rente en de actuele rente in één overzicht. Als je overweegt om je hypotheek over te sluiten of een nieuwe hypotheek af te sluiten voor een periode van 10 jaar, is het handig om het actuele percentage aan rente te berekenen voor jouw situatie. Bereken je maximale hypotheek en bekijk het overzicht van de huidige en de actuele rente om de beste beslissing te maken.

Hypotheken begrippenlijst

Als je een huis koopt en daarvoor een nieuwe hypotheek wilt afsluiten, zijn er veel begrippen waar je mee te maken krijgt. Zo krijg je te maken met offerte, hypotheek af, advieskosten en recht van hypotheek. Ook zijn er taxatiekosten, ontbindende voorwaarden en bureau krediet registratie van toepassing. Tijdens de looptijd van je hypotheek moet je hypotheekrente die je betaalt en het vast bedrag dat je maandelijks moet aflossen goed in de gaten houden. Het kan zijn dat je jouw hypotheek wilt oversluiten of deel van de lening wilt terug te betalen voordat de hypotheek volledig is afgelost. In dat geval moet je rekening houden met deel van je hypotheek dat nog openstaat en mogelijk advieskosten voor het afsluiten van een nieuwe lening.

 

Lineaire hypotheek

Wat is een Lineaire Hypotheek?

Een lineaire hypotheek is een vorm van hypotheek waarbij je elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing betaalt. Hierdoor wordt de hypotheek afgelost aan het einde van de looptijd van bijvoorbeeld 30 jaar. Bij een lineaire hypotheek los je elke maand hetzelfde bedrag af, waardoor je gedurende de hele looptijd van de hypotheek minder hypotheekrente betaalt.
Een van de voordelen van een lineaire hypotheek is dat je elke maand hetzelfde bedrag aflost, waardoor je elke maand een deel van de hypotheek afgelost hebt. Hierdoor kun je aan het einde van de looptijd van de hypotheek minder rente aftrekken. Daarnaast betaal je sneller je hypotheek af en heb je een lagere maandlasten ten opzichte van bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek.

Spaanse Hypotheek

Bij Vastiva zorgen we ervoor dat het afsluiten van een spaanse hypotheek soepel verloopt. We bieden professioneel advies en persoonlijke begeleiding gedurende het hele hypotheekproces. Onze adviseurs bekijken samen met jou alle benodigde documentatie en helpen je met het aanvragen van een hypotheek bij spanje. Je kunt bij ons terecht voor hypotheekleningen met een vaste rente, maar ook variabele rente behoort tot de mogelijkheden. 

Voordat je een hypotheek kunt afsluiten in Spanje, is het belangrijk om te weten hoeveel je kunt lenen.

Verhuurhypotheek

Ontdek de mogelijkheden van een Verhuurhypotheek met Vastiva

Ontdek de mogelijkheden van een Verhuurhypotheek met Vastiva. Met een verhuurhypotheek kun je een woning financieren om deze vervolgens in verhuurde staat te brengen. De lasten van de verhuurhypotheek kun je aflossen met de huurinkomsten van de woningverhuur. Bij het afsluiten van een verhuurhypotheek kun je maximaal 80% van de waarde van de woning financieren. De rente en aflossing van de verhuurhypotheek kun je voldoen als je de verhuurhypotheek afsluit. Het nog openstaande bedrag van de verhuurhypotheek zal nooit hoger zijn dan de waarde van de woning. Daarom kun je de verhuurhypotheek omzetten of herfinancieren wanneer dat nodig is.

Zakelijke Hypotheek

Ben je een gedreven ondernemer met grootse plannen voor je bedrijf? Vastiva begrijpt de cruciale rol die een veilige bedrijfsruimte speelt in het ongeveer van je visie.

Wat is een Zakelijke Hypotheek?

Een zakelijke hypotheek, ook wel bedrijfshypotheek genoemd, biedt jou als ondernemer de kans om een ​​bedrijfspand te vertrouwen, te bouwen of te verduurzamen. Of het nu gaat om een ​​kantoor, een winkel, een horecagelegenheid, of zelfs een perceel, Vastiva staat klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van je bedrijfsambities.

ZZP hypotheek

ZZP Hypotheek Aanvragen: Hoe Werkt Dat?

Als zelfstandig ondernemer kan het aanvragen van een hypotheek een uitdaging zijn. Anders dan bij een reguliere hypotheek voor loondienstmedewerkers, waarbij je inkomen eenvoudig wordt berekend aan de hand van je loonstrook, heb je als ZZP’er te maken met een variabel inkomen. Dit kan hypotheekaanbieders onzeker maken over je vermogen om de maandlasten op de lange termijn te betalen. Gelukkig zijn er opties en mogelijkheden om alsnog een hypotheek te krijgen. Hieronder leggen we uit hoe je een hypotheek kunt aanvragen als ZZP’er en welke stappen je moet volgen.