HomeHypotheek Curaçao en Bonaire en Aruba

Hypotheek Curaçao en Bonaire en Aruba

Als je een tweede huis op Curaçao wilt kopen, is het belangrijk om een hypotheek aan te vragen. Voordat je dit doet, moet je berekenen hoeveel eigen geld je in wilt brengen en hoeveel je maximaal kunt lenen. De banken op Curaçao kunnen je helpen bij het bepalen van de maximale hypotheek en het aanvragen van een nieuwe hypotheek. Zorg ervoor dat je een taxatierapport laat opstellen en een afspraak maakt met een notaris voor de overdracht van het huis.

Als je al een hypotheek hebt lopen op je huidige huis, kun je overwegen om te herfinancieren of je hypotheek af te lossen voordat je een huis op Curaçao koopt. De maandlasten van je hypotheek en de looptijd van de lening zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een huis. Vergeet ook niet de overdrachtsbelasting en het kadaster wanneer je op zoek gaat naar je droomhuis op Curaçao.

Hoeveel geld mag ik lenen voor een vakantiehuis op Aruba, Curaçao en Bonaire?

Hypotheek regelen voor Aruba Bonaire Curacao

Het kopen van je eerste huis op Aruba, Curaçao of Bonaire is een spannende stap, en het is essentieel om te weten hoeveel je kunt lenen. Banken op deze eilanden hanteren verschillende factoren om jouw maximale leencapaciteit te bepalen. Hier zijn de belangrijkste criteria:

Inkomen en Arbeidsovereenkomst

Het inkomen van jou en je partner speelt een cruciale rol bij het bepalen van je leencapaciteit. Banken zullen je bruto-inkomen en het type arbeidsovereenkomst in overweging nemen. Voor ondernemers zijn jaarstukken en prognoses vaak vereist.

Schulden en Verplichtingen

Uitstaande (studie)schulden en andere financiële verplichtingen zoals alimentatie hebben een grote invloed op het bedrag dat je kunt lenen. Banken nemen deze kosten zwaar mee in hun berekeningen, omdat ze de maandlasten verhogen.

Waarde van het Huis

De bank zal nooit meer uitlenen dan de waarde van de woning. Je moet de waarde van je toekomstige huis kunnen aantonen met een taxatierapport van een erkende taxateur.

Leeftijd

Je leeftijd is ook van invloed op je leencapaciteit. Dicht bij de pensioenleeftijd zal je toekomstige pensioeninkomen worden meegewogen, en de terugbetaalperiode zal korter zijn, wat resulteert in hogere maandlasten.

Woonplaats

Je woonplaats speelt een rol in de financiering. Als je buiten Aruba, Curaçao of Bonaire woont, zullen lokale banken doorgaans maximaal 70% van de marktwaarde financieren, wat betekent dat je 30% plus de kosten koper zelf moet inbrengen.

Kosten om rekening mee te houden

Naast de aankoopprijs van het huis, zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden:

Overdrachtsbelasting

Bij de aankoop van een huis op Curaçao betaal je meestal 4% van de woningwaarde aan overdrachtsbelasting, tenzij het een monumentaal pand betreft.

Taxatiekosten

Voor de hypotheekaanvraag moet de woning getaxeerd worden. Dit kost doorgaans 1,2 promille van de woningwaarde.

Bouwtechnische keuring

Het is verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren om eventuele gebreken aan de woning te identificeren. De kosten hiervoor variëren tussen de NAF 300 en NAF 1000, afhankelijk van de grootte van het huis.

Notariskosten

De notaris zorgt voor de afhandeling van de geldstromen en de inschrijving van het huis bij het Kadaster. De tarieven zijn vastgelegd door de overheid en zijn gelijk bij elke notaris op Curaçao.

Hypotheekadvies en bemiddeling

Goed hypotheekadvies is essentieel. Ik kan je van A tot Z begeleiden, zodat jij je kunt concentreren op de verhuizing en de housewarming.

Aankoopmakelaar

Als je een aankoopmakelaar inschakelt, betaal je een courtage, meestal tussen de 1% en 2% van de woningwaarde. Deze kosten zijn vaak onderhandelbaar.

Wil je meer weten over je mogelijkheden en hoe je het best je hypotheek kunt regelen voor je nieuwe woning op Aruba, Curacao of Bonaire?

Er zijn verschillende hypotheekvormen die je kunt overwegen, zoals een annuïteitenhypotheek of een aflossingsvrije hypotheek. Het is belangrijk om een goede offerte aan te vragen en de koopprijs van het huis op Curacao goed te laten taxeren. Als je al een bestaande hypotheek hebt, is het ook mogelijk om te kijken naar herfinanciering en het oversluiten van je huidige hypotheek. Het is verstandig om advies in te winnen bij een real estate professional om de beste hypotheekdeal te krijgen. Let dus goed op de rente, aflossing en eventuele bankgarantie of waarborgsom die nodig zijn bij het kopen op Curacao.

Als je van plan bent een vakantiewoning te kopen op Aruba, Curacao of Bonaire, is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van een hypotheekaanvraag in het buitenland. Sommige investeerders bieden speciale leningen aan voor buitenlandse vastgoed aankopen. Vergeet niet om connect te maken met een verzekeraar om je nieuwe huis te verzekeren. Met behulp van een hypotheekcalculator kun je de kosten van je hypotheek berekenen en de beste financieringsmogelijkheden ontdekken. Het tekenen van een koopcontract en het regelen van een bankgarantie of waarborgsom zijn essentiële stappen bij het kopen van een huis in het buitenland.

 Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat!