HomeFinancieren

Financieren

Als u een huis in het buitenland wilt kopen, kan het nodig zijn om een hypotheek af te sluiten. Het is mogelijk om een lening te krijgen voor een woning in het buitenland, maar vaak is het wel vereist om onderpand te kunnen geven.

Huis financieren buitenland 

Een hypotheek voor een huis in het buitenland kan verschillen van een hypotheek voor huis in eigen land. Het financieren van uw tweede huis in het buitenland kan lastig zijn, zeker als u een hypotheek afsluiten voor uw tweede woning. Het is belangrijk om te kijken welke mogelijkheden er zijn om een huis in buitenland te financieren.

Elk land heeft andere regels om een huis te financieren in het buitenland.

Elk land heeft andere regels om een huis te financieren. Wanneer u overweegt om een huis te kopen in het buitenland, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden voor financiering van uw tweede huis. In landen zoals Portugal, Spanje, Bali, en Curacao kunnen de regels rond het lenen voor een huis anders zijn dan in Nederland. Het is dan ook verstandig om uzelf goed te laten informeren voordat u een hypotheek in het buitenland afsluit.
Het is vaak mogelijk om een hypotheek te krijgen voor een huis in het buitenland, maar dit kan afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie. Zo kan het zijn dat u eigen geld moet inbrengen of dat u een woning als onderpand moet aanbieden. Als u partner bent bij een nederlandse bank, kan het ook makkelijker zijn om een hypotheek te krijgen voor een buitenlandse woning.
Als private banking klant bent, heeft u mogelijk meer opties voor het financieren van een tweede huis in het buitenland. Het is dan belangrijk om te kijken naar de regels die het buitenland stelt aan het lenen van geld voor een huis. In sommige gevallen kan het ook mogelijk zijn om een persoonlijke lening af te sluiten met een woning in het buitenland als onderpand.

Overwaarde op nemen voor je tweede huis

Overwaarde opnemen voor je tweede huis kan een slimme manier zijn om een huis te kopen in het buitenland. Als je al een eerste woning hebt en er is overwaarde op deze woning, kan je dit eigen vermogen gebruiken als onderpand voor een hypotheek voor je tweede huis. In Nederland is het vaak lastig om een hypotheek te krijgen voor een huis in het buitenland, omdat het buitenland staat niet altijd zicht heeft op het onderpand. Maar door de overwaarde op te nemen, kan je een passende hypotheek krijgen voor je huis in het buitenland.

Je kunt ervoor kiezen om geld te lenen van je eigen vennootschap om de financiering van je tweede huis rond te krijgen. Hierbij wordt het vermogen in uw tweede huis gebruikt als onderpand voor de lening. Op deze manier hoef je geen geld te lenen bij een Nederlandse bank en kan je toch een huis in het buitenland kopen. Het kan wel ingewikkeld zijn om een hypotheek te krijgen voor een huis in het buitenland bij een Nederlandse bank, maar met de juiste aanpak is het zeker mogelijk.

Financieren bij Nederlandse banken

Financieren bij Nederlandse banken betekent samenwerken met vooraanstaande (groot)banken zoals ING, ABN AMRO en Rabobank. Als je een hypotheek eerste woning wilt krijgen, kun je mogelijk de overwaarde benutten van je huidige woning. Of misschien wil je een huis kopen in het buitenland, waarvoor je geld moet lenen. Het is belangrijk om te weten dat een eerste huis in box 3 valt en dat niet alle banken in Nederland een hypotheek voor een huis in het buitenland willen verstrekken. Daarom is het essentieel om zicht op het onderpand te hebben wanneer je een hypotheek voor je huis wilt aanvragen. Laat je goed adviseren als je geld moet lenen of overweegt om te lenen bij je eigen bv, zodat de uitgangspunten blijven financieren met eigen middelen.

Alternatieve financieringsvormen

Naast deze banken kunnen ook kleinere banken en alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding uitstekende opties zijn. Particuliere geldverstrekkers en familiefondsen kunnen een lening verstrekken of zelfs een hypotheek geven voor een huis. Het is ook mogelijk om onderpand in het buitenland te verstrekken als men een hypotheek wil aanvragen voor een huis. Vermogende klanten hebben de mogelijkheid om hun eigen woning te financieren met behulp van een buitenlandse bank. Sommigen kiezen ervoor om te lenen bij hun eigen bv, maar de meerderheid blijft lenen bij de bank. Het vermogen in box 3 kan een hypotheek anders maken dan een lening bij de bank stellen.

Vastiva werkt met veel tussenpersonen en banken 

Vastiva werkt met veel tussenpersonen en banken, waardoor het verstrekken van een hypotheek voor een Nederlandse woning soepel kan verlopen. Als je hypotheek aanvraagt voor een huis in het buitenland, is het belangrijk om goed contact te onderhouden met verschillende partijen. Voor het financieren van huizen kun je overwegen om te lenen bij uw eigen bv, vooral als je een hypotheek wil verstrekken die in het buitenland verschuldigd is. Vastiva werkt samen met bekende nederlandse hypotheekverstrekkers zoals Rabobank en Abn Amro, waardoor ze je kunnen helpen bij het verkrijgen van financiering voor een huis.

Een hypotheek krijgen voor een huis kan een grote stap zijn, vooral als het je eerste Nederlands woning is. Het lenen van de eigen vennootschap kan de netto kosten van lenen verlagen en je in staat stellen om een hypotheek te verstrekken die bij andere Nederlandse hypotheekverstrekkers niet mogelijk zou zijn. Je kunt zelfs overwegen om de financiering van een tweede woning met een dividend, of vanuit je BV kan financieren d.m.v. een lening. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden voor het geld lenen en de netto kosten die daarbij komen kijken.