HomeEmigratie- en buitenlands onroerend goed handboekenVerkoop je huis in Frankrijk

Verkoop je huis in Frankrijk

Verkoop van een Huis in Frankrijk: Juridische en Fiscale Vraagbaak

Verkoop van een huis in Frankrijk kan een complex proces zijn, met verschillende juridische en fiscale aspecten waar zowel verkopers als kopers rekening mee moeten houden. In deze gids bespreken we de belangrijkste overwegingen en procedures bij de verkoop van onroerend goed in Frankrijk.

 

 

Verkoop via een Makelaar: Keuze van de Makelaar

Bij het verkopen van uw Franse woning is het belangrijk om een geschikte makelaar te kiezen die bekend is met de lokale markt en wetgeving. Maar hoe maakt u deze keuze?

Verkoop van Onroerend Goed en het Mandat: Een Mandat Simple of een Mandat Exclusif?

Voordat u uw woning op de markt brengt, moet u een mandat afsluiten met uw makelaar. Maar wat zijn de verschillen tussen een mandat simple en een mandat exclusif, en hoe lang loopt zo'n mandat eigenlijk?

De Notaris als Verkoopbemiddelaar: Verbouwde Woning, Vergunningen en Verkoop

Naast de makelaar speelt ook de notaris een belangrijke rol bij de verkoop van uw huis in Frankrijk. Hoe zit het met vergunningen voor verbouwingen en hoe beïnvloeden ze de verkoop?

Fiscale Aspecten bij de Verkoop van Frans Onroerend Goed: Heffing over Meerwaarde vanaf 2019

Een belangrijk onderdeel van de verkoop van uw Franse woning zijn de fiscale aspecten. Wat zijn de regels omtrent de heffing over meerwaarde en hoe kunt u zich hierop voorbereiden?

De Plus Value: Belasting op Meerwaarde

De Plus Value is een belasting die betaald moet worden bij de verkoop van onroerend goed in Frankrijk. Maar hoe wordt deze belasting berekend en wie is ervoor verantwoordelijk?

SCI en Plus Value: Belastingimplicaties van een SCI

Als u uw huis verkoopt via een SCI (Société Civile Immobilière), zijn er specifieke belastingregels waarmee u rekening moet houden. Wat zijn de implicaties hiervan en hoe kunt u zich het beste voorbereiden?

Formaliteiten bij Aangifte van de Plus Value: Vrijstelling en Additionele Heffingen

Wat zijn de vereisten en formaliteiten bij het doen van aangifte voor de Plus Value? Zijn er mogelijkheden voor vrijstellingen en hoe zit het met additionele heffingen bij hoge vermogenswinsten?

Overige Opmerkingen en Tips

Tot slot bieden we nog enkele algemene opmerkingen en praktische tips voor zowel verkopers als kopers van Frans onroerend goed.

Door deze gids te volgen, kunt u goed geïnformeerd en voorbereid zijn op de verkoop van uw huis in Frankrijk, met duidelijk inzicht in zowel de juridische als fiscale aspecten van het proces.