vlag Caribisch Nederland
HomeCaribisch Nederland

Caribisch Nederland

Alles weten over het aankopen van een vakantiewoning, beleggingspand of vastgoed investering in het Caribisch gebied?

Huis kopen 

Op zoek naar een huis te koop op een van de prachtige eilanden van Caribisch Nederland? Een woning op Curaçao biedt een unieke kans om te genieten van het tropische paradijs, waar ontspanning en avontuur samenkomen. Curaçao is niet voor niets het populairste Caribische eiland onder Nederlandse toeristen.

Waarom een huis kopen op Curaçao? Met een gemiddelde temperatuur van rond de 30? gedurende het hele jaar, een vriendelijke lokale bevolking die Nederlands spreekt en een mix van stadse en buitenactiviteiten, heeft Curaçao veel te bieden. Verken het historische Willemstad met zijn Nederlandse architectuur, geniet van de stranden en bars van Mambo Beach, of ontdek de prachtige onderwaterwereld tijdens het snorkelen of duiken. Met zo'n 35 stranden en diverse natuurparken, zoals Christoffel Park, is er altijd wel iets te doen op het eiland.

Hoe zit het met de huizen te koop op Curaçao? Ondanks de relatief kleine omvang van Curaçao, is het aanbod aan huizen divers. Van luxe villa's tot comfortabele appartementen, er is voor elk wat wils. De groeiende populariteit van het eiland onder toeristen heeft geleid tot een toename van nieuwbouwprojecten. Bij Vastiva Curacao, vind je een ruim aanbod aan woningen die voldoen aan jouw wensen en behoeften.

Aankoop van een tweede huis op Curaçao Als Nederlander heeft u het recht om op Curaçao zonder belemmeringen en vergunningen een (vakantie)woning te kopen. Het permanent vestigen op Curaçao is echter wel aan voorwaarden verbonden.

Aangezien Curaçao onder hetzelfde rechtssysteem valt als Nederland verschilt een huis kopen niet zo veel van de Nederlandse situatie. De wettelijke regeling ten aanzien van overdracht van onroerende zaken is identiek aan de Nederlandse situatie.

De overdrachtsbelasting bedraagt 4% over de Leggerwaarde van het onroerend goed (De leggerwaarde is een document van de overheid waarop de waardebepaling van de Ontvanger der Belasting van het verkochte onroerend goed vermeld staat)

Naast de overdrachtsbelasting bent u makelaarscourtage verschuldigd (als u tenminste een makelaar inschakelt). Voor de notaris gelden vaste tarieven. Houdt er rekening mee dat de makelaarscourtage en de notariskosten vermeerderd worden met 6% omzetbelasting.

Stage en werken op Curaçao en de Verklaring van Rechtswege Als u op Curaçao wilt werken of stage wilt lopen dan heeft u een Verklaring van Rechtswege nodig (een beetje te vergelijken met een verblijfs- en werkvergunning) Alle communicatie over een aanvraag en Verklaring van Rechtswege loopt via de Toelatingsorganisatie Curaçao. Voortaan kunnen de Verklaring Niet van Toepassing en de Verklaring van Rechtswege ook online worden aangevraagd bij de Toelatingsorganisatie Curaçao. Voor het online indienen van een aanvraag dient u over een persoonlijk e-mailadres te beschikken en een account aan te maken op www.immigrationcur.org

Curaçao als belastingparadijs Curaçao stond decennia lang bekend als een belastingparadijs. Alle zich zelf respecterende accountantskantoren, belastingadviseurs, trustkantoren en private-banks hadden op Curaçao wel een kantoor om de rijken der aarden van een gunstig fiscaal advies te voorzien met als doel zo weinig mogelijk of liefst geen belasting te betalen.

Niet verwonderlijk dat vele bekende nationale en internationale bedrijven, topsporters en andere vermogenden wel een adres op Curaçao hadden. Een brievenbus-adres wel te verstaan. Door onder meer de Panama Papers is dat de laatste jaren aanzienlijk veranderd en staat Curaçao als belastingparadijs internationaal behoorlijk onder druk.

Anti-misbruik bepalingen, nieuwe belastingverdragen en aanpassing van fiscale regelingen hebben er voor gezorgd, dat Curaçao haar status als belastingparadijs aan het verliezen is.

Aangezien de juridische en fiscale infrastructuur nog grotendeels in takt is en vanwege de gunstige ligging van Curaçao zie je nu een verschuiving van grote institutionele organisaties die uit waren op belastingvoordelen naar kleine ondernemingen die Curaçao gebruiken als handelscentrum tussen Noord- en Zuid Amerika, Azië en Europa.

Penshonado regeling Curaçao stond ook bekend om haar fiscaal gunstige penshonado regeling. Gepensioneerden met wat vermogen en een goed pensioen vestigden zich op dit tropisch stukje Nederland en konden zo profiteren van een uiterst gunstig belastingregime.

Voor Caribisch Nederland is de penshonado regeling komen te vervallen per 1 januari 2011.

Voor Curaçao bestaat de penshonado regeling nog wel, maar vanwege de invoering van de nieuwe Belastingregeling Nederland-Curaçao (BRNC) per 1 januari 2016 is de penshonado regeling voor Curaçao een stuk minder aantrekkelijk geworden.

Kom je er niet uit? Onze ervaren makelaars staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij elke stap van het koopproces.

Bij het kopen van een huis op Curaçao is het belangrijk om rekening te houden met zaken zoals overdrachtsbelasting en notariskosten. Onze expertise staat tot je beschikking om je door deze processen te leiden.

Ontdek de mogelijkheden van investeren in vakantiewoningen op Curaçao met Vastiva. Met ons diverse aanbod en deskundig advies helpen we je om succesvolle vastgoedinvesteringen te realiseren. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je begeleiden naar jouw droomhuis op dit prachtige eiland. Curaçao wacht op je!

ABC Real Estate makelaars

Regio's in Caribisch Nederland

Aruba Bonaire Sint Eustatius

Aanbod in Caribisch Nederland

Royal Palm Resort
Royal Palm Resort
Curacao - Caribisch Nederland
Euro 310.000 k.k.
Twee-onder-1-kap
  |  2 slaapkamers
Otrabanda
Otrabanda
Curacao - Caribisch Nederland
U$ 1.995.000 k.k.
Woning
  |  1150m2
  |  1747
Brakkeput Abou | Cocolora Resort Blok 14
Brakkeput Abou | Cocolora Resort Blok 14
Curacao - Caribisch Nederland
€ 319.000 k.k.
Appartement
  |  175m2
  |  2 slaapkamers
Piscadera Ocean Resort
Piscadera Ocean Resort
Curacao - Caribisch Nederland
€ 185.000 k.k.
Twee-onder-1-kap
  |  114m2
  |  1 slaapkamers