Home Buitenland Chateau du Mauran

Kenmerken beleggingspand Chateau du Mauran

Vraagprijs
€ 1.600.000 k.k.
Soort beleggingspanden
Beleggingspand
Aangeboden sinds
Ouder dan 2 maanden
Beschikbaarheid
per direct
Bouwjaar
1806
Aantal kamers
6
Slaapkamers
6
Perceeloppervlakte
55000 m2
Woonoppervlakte
1400 m2
Vastiva B.V. vraagt een courtage van 1,5% (ex. BTW) aan de koper.
Guido  van Maaren

Guido van Maaren
owner platform

Omschrijving beleggingspand te koop in Toulouse

Chateau du Mauran

Ik neem aan dat je geïnteresseerd bent in het prachtige landhuis, Chateau de Mauran, gelegen in het betoverende landschap van Zuid-Frankrijk. Dit majestueuze kasteel, gelegen op 5,5 hectare eigen grond en slechts 60 kilometer ten zuiden van Toulouse, is in sublieme staat van onderhoud en biedt een unieke kans om te genieten van klassieke elegantie en moderne luxe.

Gebouwd in 1805 en 1806 door een Parijse bankier/verzekeraar, is dit kasteel een waar juweel dat de tand des tijds heeft doorstaan. De huidige eigenaar heeft met zorg en aandacht het hele pand gerestaureerd en in oude glorie hersteld. Het 55.000 m2 grote park is vlak en wordt omringd door de heuvels van de "Petits Pyrénées", vanwaar de Garonne rivier stroomt richting Bordeaux. Schilderachtige dorpjes zoals Martres, Cazère en Saint Julien sur Garonne, met hun wekelijkse markten en uitstekende restaurants, liggen in de directe omgeving. Bovendien is de snelweg A 64 op slechts 1,5 km afstand, waardoor de bereikbaarheid optimaal is.

Binnenin het kasteel ervaar je direct een gevoel van thuiskomen. De ruime woon- en ontvangstruimtes worden prachtig geaccentueerd door een weelderige, maar huiselijke inrichting die goede smaak en klasse uitstraalt. Een gevoel van veiligheid en welzijn heerst hier. De keuken, een aantrekkelijke familieruimte van ongeveer 55 m2, is uitgerust met moderne apparatuur zoals een stoom- of magnetronoven, een 6-pits gasfornuis met traditionele Boretti-oven, diverse ingebouwde koelkasten en natuurlijk de enorme open haard die simpelweg thuishoort in een kasteelkeuken.

De trap met het imposante glas-in-loodraam leidt naar de eerste verdieping, waar ruime gastenkamers met eigen badkamers zich bevinden. Een studeerkamer biedt een prachtig uitzicht over de tuinen en is direct verbonden met de grote hoofdslaapkamer en een inloopkast. Vanuit de keuken beneden leidt een aparte diensttrap naar de hoofdslaapkamer.

Op de tweede verdieping bevinden zich nog drie ruime gastenkamers met badkamers en een adembenemend uitzicht. Deze verdieping herbergt ook een appartement van ongeveer 123 m2 voor de "gardien" (beheerder). Overal in het kasteel verkeert alles in absolute perfecte staat. De tuinen zijn prachtig onderhouden en het chloorvrije zwembad met zonneterrassen biedt de perfecte plek om te ontspannen.

Chateau de Mauran biedt rust, ruimte en totale privacy in een aantrekkelijk klimaat en een prachtige natuurlijke omgeving, zonder af te doen aan goede bereikbaarheid.

Gedetailleerde beschrijving van Château de Mauran:

  • Woonoppervlakte van ongeveer 1400 m2
  • Park van 55.000 m2
  • Kelders van 240 m2 verdeeld over zes hoofdruimtes
  • Begane grond met grote ontvangstruimtes, keuken, en meer
  • Eerste verdieping met gastenkamers, studeerkamer en hoofdslaapkamer
  • Tweede verdieping met meer gastenkamers
  • Appartement van de "gardien"
  • Prachtig onderhouden tuinen met zwembad
  • Autocarport voor twee auto's en tuinmachines

Dit landhuis is werkelijk een droom die uitkomt. Als dit kasteel je interesse heeft gewekt en je wilt meer weten, neem dan gerust contact op voor meer informatie. Dit is jouw kans om een leven van elegantie en raffinement te ervaren, omgeven door de pracht van Zuid-Frankrijk.

Volledige omschrijving

Vergelijkbaar aanbod in Toulouse

Chateau du Mauran
Chateau du Mauran
Toulouse - Frankrijk
€ 1.600.000 k.k.
Beleggingspand
  |  1400m2
  |  1806