Home Buitenland Château de Frontenac

Kenmerken ontwikkeling Château de Frontenac

Vraagprijs
€ 1.000.000 k.k.
Soort beleggingspanden
Ontwikkeling
Aangeboden sinds
Ouder dan 2 maanden
Beschikbaarheid
per direct
Bouwjaar
2020
Dataroom
Je dient eerst in te loggen voordat je toegang tot de bestanden kunt aanvragen.
Inloggen
Aantal kamers
30
Slaapkamers
30
Perceeloppervlakte
260000 m2
Woonoppervlakte
4100 m2
Vastiva B.V. vraagt een courtage van 2% (ex. BTW) aan de koper.
Guido  van Maaren

Guido van Maaren
owner platform

Omschrijving ontwikkeling te koop in Bram

Château de Frontenac

In het zuiden van Frankrijk stuit je op een bijzonder kasteel met een unieke geschiedenis, genaamd Château de Frontenac, ook bekend als Château de Valgros. Dit kasteel, deels geteisterd door een brand, is ooit rond 1840 opgericht in de romantische Napoleon III-stijl door een kolonel uit het leger van Napoleon. Het diende als een geschenk van de toenmalige graaf van Toulouse aan zijn maîtresse. Nu staat het als een historisch monument, wachtend om te worden herontdekt en hersteld.

Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en beslaat een uitgestrekt landgoed van 26 hectare. In het verleden was het eigendom van de familie Piquet tot 1987, toen het werd verkocht aan een Nederlandse projectontwikkelaar met grootse plannen voor luxueuze appartementen, een golfbaan, tennisbanen en een zwembad. Hoewel één appartement werd voltooid, werd het kasteel in 2005 verwoest door een brand en is sindsdien verlaten.

Na jaren van strijd tussen de eigenaar en de verzekeringsmaatschappij is de laatste eindelijk gedwongen om de verzekeringspenningen uit te keren in 2018. Nu zoekt het kasteel een nieuwe eigenaar, aangezien de huidige eigenaar de tijd heeft bereikt om afstand te doen van dit juweeltje.

Het kasteel was oorspronkelijk ingedeeld in verschillende appartementen en gemeenschappelijke ruimtes. De prachtige omgeving biedt de mogelijkheid om een nieuw zwembad aan te leggen en er is ook een locatie gereserveerd voor een tennisbaan, met zorgvuldig overwogen geluidsoverlastpreventie.

Het herbouwen van het kasteel zal aanzienlijke kosten met zich meebrengen, geschat op € 16 miljoen exclusief BTW, inclusief herstel van het casco en de inbouw van historische en moderne elementen. Deze kosten omvatten echter niet de ontwikkelings-, vergunnings- en bijkomende kosten.

Het kasteel is gelegen in Bram, Aude, op slechts vijftien minuten van de beroemde citadel van Carcassonne. Bram heeft een rijke geschiedenis en trekt bezoekers aan van over de hele wereld vanwege zijn architecturale erfgoed en unieke omgeving.

De grindwinning in het gebied is zorgvuldig gepland en overeengekomen met het grindbedrijf BETONS GRANULATS OCCITANS. Hoewel er nog enkele stappen moeten worden genomen voordat het proces begint, is de potentie voor een water-, wandel- en recreatiegebied veelbelovend.

Dit is je kans om deel uit te maken van de geschiedenis van Château de Frontenac en bij te dragen aan de restauratie en ontwikkeling ervan. Neem contact op voor meer informatie en ontdek de mogelijkheden om dit betoverende kasteel nieuw leven in te blazen.

Volledige omschrijving

Vergelijkbaar aanbod in Bram

Château de Frontenac
Château de Frontenac
Bram - Frankrijk
€ 1.000.000 k.k.
Ontwikkeling
  |  4100m2
  |  2020